,, ,

Anayasa Mahkemesi'nden Yüzde 2 sendika barajına ret: Bağımsız sendikalar kazandı

Dünya 20.01.2024 - 09:12, Güncelleme: 20.01.2024 - 09:12 18827+ kez okundu.
 

Anayasa Mahkemesi'nden Yüzde 2 sendika barajına ret: Bağımsız sendikalar kazandı

Anayasa Mahkemesi’nin %2 sendika barajını iptal etmesi, Bağımsız Enerji Sen Genel Başkanı Murat Kınaç tarafından zafer olarak nitelendirildi
Bağımsız Enerji Sen Genel Başkanı ve Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Kınaç , Anayasa Mahkemesi ’nin Yüzde 2 sendika barajını iptal etmesini büyük bir zafer olarak nitelendirdi. “Sendikalar tekelleşmeyecek” Hukuk tanımadan, uluslararası sözleşmelere ve anayasamıza aykırı olan düzenleme yangından mal kaçırır gibi bir yıl önce TBMM'den geçmiştir.    Sendikal örgütlenme özgürlüğünü ortadan kaldıran %2 barajı ile çalışanların sendikal tercihlerine müdahale edilmiş, ilgili düzenleme 18 Ocak 2024 tarihinde Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nda görüşülerek iptal edilmiştir.    Yüzbinlerce kamu çalışanını mağdur ettiği gibi sendika seçme özgürlüğünü de ortadan kaldıran bu düzenlemede hukuk geç de olsa gereken cevabı vermiştir.    Bizler bağımsız sendikacılık anlayışımız ile önümüze getirilen barajları bir bir aşacak ve kamu çalışanlarını siyasi sendikalara mahkûm etmeyeceğiz!  dedi   “Teşekkür ediyorum” Sabırla bugünü bekleyen üyelerine teşekkür eden Genel Başkan Murat Kınaç, “Yaklaşık bir yıldır devam eden bu süreç zarfında sendikalarına olan inancını, adanmışlığını ve güvenini bir gün dahi eksiltmeyen, dimdik bir şekilde halen sendikasının yanında duran tüm arkadaşlarımıza, teşkilatlarımıza ve üyelerimize kalpten teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Anayasa Mahkemesi’nin %2 sendika barajını iptal etmesi, Bağımsız Enerji Sen Genel Başkanı Murat Kınaç tarafından zafer olarak nitelendirildi

Bağımsız Enerji Sen Genel Başkanı ve Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Kınaç , Anayasa Mahkemesi ’nin Yüzde 2 sendika barajını iptal etmesini büyük bir zafer olarak nitelendirdi.

“Sendikalar tekelleşmeyecek”

Hukuk tanımadan, uluslararası sözleşmelere ve anayasamıza aykırı olan düzenleme yangından mal kaçırır gibi bir yıl önce TBMM'den geçmiştir. 

 

Sendikal örgütlenme özgürlüğünü ortadan kaldıran %2 barajı ile çalışanların sendikal tercihlerine müdahale edilmiş, ilgili düzenleme 18 Ocak 2024 tarihinde Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nda görüşülerek iptal edilmiştir. 

 

Yüzbinlerce kamu çalışanını mağdur ettiği gibi sendika seçme özgürlüğünü de ortadan kaldıran bu düzenlemede hukuk geç de olsa gereken cevabı vermiştir. 

 

Bizler bağımsız sendikacılık anlayışımız ile önümüze getirilen barajları bir bir aşacak ve kamu çalışanlarını siyasi sendikalara mahkûm etmeyeceğiz!  dedi

 

“Teşekkür ediyorum”

Sabırla bugünü bekleyen üyelerine teşekkür eden Genel Başkan Murat Kınaç, “Yaklaşık bir yıldır devam eden bu süreç zarfında sendikalarına olan inancını, adanmışlığını ve güvenini bir gün dahi eksiltmeyen, dimdik bir şekilde halen sendikasının yanında duran tüm arkadaşlarımıza, teşkilatlarımıza ve üyelerimize kalpten teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.