,, ,

Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve Başkent Ankara, Siyasette Yenilik Ödülüne Aday

Gündem 28.03.2024 - 13:53, Güncelleme: 28.03.2024 - 13:57 3484+ kez okundu.
 

Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve Başkent Ankara, Siyasette Yenilik Ödülüne Aday

Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve Başkent Ankara, Siyasette Yenilik Enstitüsü tarafından demokrasi alanında yenilik getirenler arasında ödüle aday gösterildi.
Viyana Merkezli bir kuruluş olan Siyasette Yenilik Enstitüsü (Innovation in Politics Institute) Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ile iş birliği içinde her yıl Avrupa’nın Demokrasi Başkentini seçiyor, ayrıca siyasette yenilik ödülleri veriyor. Avrupa’nın 20 ülkesinde temsilciliği bulunan Enstitü, günümüzün sorunlarına yenilikçi çözümler getirerek çığır açan yaratıcı siyasetçileri ve bilim insanlarını ödüllendirmektedir. Ödüller, Avrupa'nın sosyal denge, demokrasi ve insan hakları değerlerini temel alan örnek projeleri nedeniyle, partilerine veya hükümet düzeylerine bakılmaksızın verilmektedir.   Bu yıl Enstitü’nün Siyasette Yenilik Ödülüne, demokrasi alanında kent konseylerine ilişkin uzun yıllara dayanan çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve Başkent Ankara aday gösterildi. Şehir planlama, yerel yönetimler, kamu politikaları alanlarındaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Şahin özellikle demokratik katılım ve yenilikçi şehircilik alanlarında yaptığı çalışmaları topluma hizmet için etkin bir şekilde kullanması sebebiyle aday gösterildi. Adaylık sürecinde Prof. Şahin’in Ankara Kent Konseyindeki faaliyetleri esas alındı. Prof. Şahin aynı zamanda Ankara Kent Konseyi Vekilliği görevini de yürütüyor.   Avrupa'da ve ötesinde demokrasiyi güçlendirmek için siyasette yenilikleri tespit edip geliştirmek amacıyla verilen bu ödül için geçtiğimiz aylarda Avrupa’nın dört bir yanından 1300’ün üzerinde yurttaşın katıldığı bir jüri kuruldu. Jürinin kararına göre, Başkent Ankara ve Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin demokrasi alanında yenilik getiren Avrupa’nın ilk 10 örneği arasında finale kaldı. Finalistler uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek ve Avrupa’nın en yenilikçi demokrasi uygulamaları 2 Mayıs’ta Barselona’da düzenlenecek ödül töreniyle sahibini bulacak.   Başkent Ankara da bu ödüle; 2019 seçimlerinden sonra uzun yıllardır Ankara’da hakim kılınan çatışma ve kutuplaşma siyasetine karşı kentteki farklı kesimleri katılımcılık temelinde bir araya getirmek için kullanılan yenilikçi yaklaşımlar, 6 milyona varan büyük bir metropol kentte yaşayan yurttaşların kente aidiyetlerinin arttırılması için kullanılan genel stratejiler, kurulan kent konseyinin uluslararası başarıları ve belediye başkanın Sn. Mansur Yavaş’ın bu süreçteki kesintisiz desteği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın başarılı yönetimi ile finale kaldı. Ankara, ödülde siyaset, sivil toplum ve akademinin örnek bir ortaklığı olarak da kabul edildi.
Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve Başkent Ankara, Siyasette Yenilik Enstitüsü tarafından demokrasi alanında yenilik getirenler arasında ödüle aday gösterildi.

Viyana Merkezli bir kuruluş olan Siyasette Yenilik Enstitüsü (Innovation in Politics Institute) Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ile iş birliği içinde her yıl Avrupa’nın Demokrasi Başkentini seçiyor, ayrıca siyasette yenilik ödülleri veriyor. Avrupa’nın 20 ülkesinde temsilciliği bulunan Enstitü, günümüzün sorunlarına yenilikçi çözümler getirerek çığır açan yaratıcı siyasetçileri ve bilim insanlarını ödüllendirmektedir. Ödüller, Avrupa'nın sosyal denge, demokrasi ve insan hakları değerlerini temel alan örnek projeleri nedeniyle, partilerine veya hükümet düzeylerine bakılmaksızın verilmektedir.

 

Bu yıl Enstitü’nün Siyasette Yenilik Ödülüne, demokrasi alanında kent konseylerine ilişkin uzun yıllara dayanan çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve Başkent Ankara aday gösterildi. Şehir planlama, yerel yönetimler, kamu politikaları alanlarındaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Şahin özellikle demokratik katılım ve yenilikçi şehircilik alanlarında yaptığı çalışmaları topluma hizmet için etkin bir şekilde kullanması sebebiyle aday gösterildi. Adaylık sürecinde Prof. Şahin’in Ankara Kent Konseyindeki faaliyetleri esas alındı. Prof. Şahin aynı zamanda Ankara Kent Konseyi Vekilliği görevini de yürütüyor.

 

Avrupa'da ve ötesinde demokrasiyi güçlendirmek için siyasette yenilikleri tespit edip geliştirmek amacıyla verilen bu ödül için geçtiğimiz aylarda Avrupa’nın dört bir yanından 1300’ün üzerinde yurttaşın katıldığı bir jüri kuruldu. Jürinin kararına göre, Başkent Ankara ve Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin demokrasi alanında yenilik getiren Avrupa’nın ilk 10 örneği arasında finale kaldı. Finalistler uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek ve Avrupa’nın en yenilikçi demokrasi uygulamaları 2 Mayıs’ta Barselona’da düzenlenecek ödül töreniyle sahibini bulacak.

 

Başkent Ankara da bu ödüle; 2019 seçimlerinden sonra uzun yıllardır Ankara’da hakim kılınan çatışma ve kutuplaşma siyasetine karşı kentteki farklı kesimleri katılımcılık temelinde bir araya getirmek için kullanılan yenilikçi yaklaşımlar, 6 milyona varan büyük bir metropol kentte yaşayan yurttaşların kente aidiyetlerinin arttırılması için kullanılan genel stratejiler, kurulan kent konseyinin uluslararası başarıları ve belediye başkanın Sn. Mansur Yavaş’ın bu süreçteki kesintisiz desteği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın başarılı yönetimi ile finale kaldı. Ankara, ödülde siyaset, sivil toplum ve akademinin örnek bir ortaklığı olarak da kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.