10 İlde GÜRZ-17 Operasyonları: 71 Mağara ve Sığınak İmha Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , terör örgütlerine karşı düzenlenen "GÜRZ-17" operasyonlarında önemli başarılar elde edildiğini açıkladı. Teröristlerin kırsalda eylem planı amacıyla mağara ve sığınaklarda sakladıkları silah, mühimmat ve patlayıcıların imha edildiği operasyonda, toplamda 71 mağara, sığınak ve barınma alanı yok edildi.

Operasyonlarda ele geçirilenler arasında:

1.303 uçaksavar mühimmatı 360 el bombası 257 kg patlayıcı 141 mayın 80 RPG-7 mühimmatı 32 EYP 16 top, havan ve bombaatar mühimmatı 7.624 adet çeşitli çap ve ebatta mühimmat 2 RPG-7 roketatar silahı 112 roket sevk motoru 1 PKM makinalı tüfek 9 Kalaşnikof piyade tüfeği 1 Zagros keskin nişancı tüfeği 365 fünye

Bakan Yerlikaya, operasyonların yıl boyunca süreceğini vurgulayarak, "Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilene kadar kararlılıkla devam edecek" dedi.

Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, 234 tim ve 3.172 Jandarma personeli ile J-SİHA ve J-ATAK helikopterlerinin desteğiyle gerçekleştirildi. Operasyonlara, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucuları katıldı. Şırnak , Siirt , Mardin , Van Hakkari  Hatay , Bingöl , Diyarbakır , Tunceli ve Ağrı illerinde yoğunlaşan operasyonlarda teröristlere ait birçok mühimmat ve lojistik malzeme ele geçirildi.

Ayrıca, operasyonlarda:

22 EYP ateşleme düzeneği 3 güneş paneli 4 fotokapan aküsü 540 metre fitil 780 metre elektrik kablosu 110 kg amonyum nitrat 282 tüp 4 el dürbünü 1 silah üstü dürbün 1 termal silah dürbünü Çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, "Bölücü terör örgütünün lojistik üsleri tek tek tespit edilip yok ediliyor" diyerek operasyonda görev alan Jandarma personelini tebrik etti ve "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.