56 Milyon TL Değerinde Lüks Araç ve Uyuşturucu Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Kaçakçılığa Darbe: Milyonlarca Lira Değerinde Lüks Araçlar ve Yüklü Miktarda Uyuşturucu Ele Geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttüğü operasyonlarla önemli başarılara imza attı. Mersin’de gerçekleştirilen operasyonda, yaklaşık 56 milyon Türk Lirası değerinde çalıntı lüks araçlar ele geçirilirken, İstanbul ve Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yapılan iki ayrı operasyonda ise yaklaşık 700 kilogram metamfetamin ve 30 bin 700 adet elektronik sigara yakalandı.

56 Milyon TL Değerinde Lüks Araçlara El Konuldu

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi koordinesinde, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Kara Kapıları Taşıt Takip Sistemi üzerinden yapılan sorgulamalarda, çok sayıda lüks aracın Mersin Limanı’na yakın bir bölgede bulunduğu tespit edildi. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sonucunda, şase ve plaka sorgulamaları yapılarak çalıntı olduğu belirlenen 9 adet lüks araç ele geçirildi. Ele geçirilen araçların toplam değerinin 56 milyon TL olduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturmalar Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

Gümrük Muhafaza Ekiplerinden MİT ile Koordineli Uyuşturucu Operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi koordinasyonunda İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, yurda giriş yapan bir tırın İstanbul’daki bir depoya boşaltılacağı bilgisi üzerine harekete geçildi. MİT Başkanlığı ile işbirliği içinde yürütülen geniş çaplı takip sonucunda, tırda yapılan aramalarda başka bir eşyaya emdirilmiş şekilde, çok sayıda çuval içerisinde yaklaşık 700 kilogram metamfetamin cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

Kapıkule Gümrük Kapısı’nda Kaçak Elektronik Sigaralar Ele Geçirildi

Edirne’de gerçekleştirilen bir diğer operasyonda ise, Kapıkule Gümrük Kapısı'na Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen şüpheli bir tır, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından detaylı bir şekilde arandı. Arama sonucunda, yurda kaçak yollarla sokulmaya çalışılan 30 bin 700 adet elektronik sigara ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldı.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Teşkilatı, yurt genelinde yürüttüğü denetim, takip, kontrol ve operasyonlarla, vatandaşların huzur ve refahını tehdit eden, gençleri bağımlılığa sürüklemeye çalışan her türlü kaçakçılık faaliyetine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.