Adalet Bakanı Tunç: 2024-2025 Adli Yılı Mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 'tan 2024-2025 Adli Yılı Mesajı: "Adalet, Toplumsal Barış ve Huzurun Teminatıdır"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç , 2024-2025 Adli Yılı'nın başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Tunç, mesajında adaletin, toplumsal barış ve huzurun teminatı olduğunu vurgulayarak, "Adalet, mülkün temeli, hakkı hak sahibine teslim etmek ve her şeyi yerli yerine koymaktır" dedi.

Yeni adli yılın ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını dileyen Bakan Tunç, adaletin tecellisinin hukuk devletiyle, hukuk devletinin ise tarafsız ve bağımsız yargıyla mümkün olacağını belirtti. Ayrıca, adaletin sağlanması için fedakârca görev yapan hâkimler, Cumhuriyet savcıları, avukatlar ve tüm adalet teşkilatına başarılar diledi.

Bakan Tunç, açıklamasının devamında, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeden, adalet hizmetlerinin etkinliğini ve kalitesini artırmak için kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti. "Adalete olan güveni zirveye taşımak, #TürkiyeYüzyılı’nı #AdaletinYüzyılı yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Ayrıca, demokrasinin standartlarının yükseltilmesi, hukuk devletinin güçlendirilmesi ve temel hak ve hürriyetlerin genişletilmesi adına önemli reformların hayata geçirileceğini belirten Tunç, yeni adli yılın ülkeye ve yargı camiasına hayırlı olmasını temenni etti.