Ahu Tuğba Hayatını Kaybetti: Vasiyetini 11 Yıl Önce Hazırlamış

Yeşilçam 'ın efsanevi oyuncularından Ahu Tuğba , hayatını kaybetti. Miami 'deki evinde hayata gözlerini yuman Tuğba'nın vefatı, sanat dünyasında büyük üzüntü yarattı. Pek çok ünlü isim, sosyal medya üzerinden taziye mesajları paylaştı. Tuğba'nın, 2013 yılında geçirdiği ciddi akciğer rahatsızlığı sırasında vasiyetini hazırladığı ortaya çıktı.

Vasiyetini Yıllar Önce Hazırlamış

2013 yılında ciddi bir akciğer rahatsızlığı geçiren Ahu Tuğba, bu süreçte vasiyetini yazdırdığını ve organlarını bağışladığını açıklamıştı. Tuğba, vasiyetinin detaylarını paylaşmasa da yaşadığı o zor dönemi şu sözlerle anlatmıştı:

“Ameliyat olmam gerekiyordu ve akciğerim alınacaktı. Kızıma ameliyata gireceğimi söylemedim, ona Bodrum’da evde uyuduğumu söyledim. Anestezi yasağı olduğu için vasiyetimi yazdırdım. Ameliyata gireceğim gün noteri yanıma çağırdım ve vasiyetimi hazırlattım. Organlarımı bağışladım çünkü ameliyattan sonra yaşayıp yaşamayacağımı bilmiyordum. En büyük korkum kızımı bir daha görememekti. Ölümden korkmuyordum, ama kızımı kaybetme düşüncesi beni ürkütüyordu. Kızım o sırada Bodrum’daydı ve ben ona bir otelde olduğumu söyledim. Ancak, İzmir’den İstanbul’a giderken yolumu Bodrum’a çevirdim. Hayatımda ilk kez kızıma yalan söyledim, ama onun hissedip Bodrum’a gelmesi adeta bir mucizeydi. Doktorum ameliyata gerek olmadığını söyledi ve ben de o ameliyata hiç girmedim.”