AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez: "Srebrenitsa ve Gazze Soykırımdır"

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez ,  Meclis'te düzenlediği basın toplantısında sert açıklamalarda bulundu. Çilez, 29 yıl önce Srebrenitsa'da yaşananların Müslüman Boşnaklar için tarihin en ağır ve en acı katliamlarından biri olduğunu vurgulayarak, Srebrenitsa Soykırımı'nda hayatını kaybedenleri rahmetle anıldı.

Avrupa'nın medeniyet ve insan hakları üzerine yaptığı söylemleri eleştiren Çilez, "Srebrenitsa'da yaşananlar insan haklarıyla bağdaşmamaktadır. Batı'nın hevesleri ve kurguları dünyayı zehirlemektedir. Bu durumu dün Srebrenitsa'da, bugün Gazze'de görüyoruz." şeklinde konuştu.

Çilez, Türkiye ile Bosna arasında güçlü bir bağ olduğunu vurgulayarak, "Boşnaklar bizim kardeşimizdir. Avrupa'nın Müslüman toplumları istememesine rağmen Boşnak kardeşlerimiz kendi topraklarında hür ve özgür iradeleriyle var olacak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu süreci destekleyecektir." dedi.

Gazze'deki durumu da değerlendiren Çilez, "Srebrenitsa ve Ruanda'da yaşananlar nasıl soykırımsa, Gazze'deki olaylar da soykırımdır. Bu soykırımın sorumlusu tüm İsrail hükümetidir." ifadelerini kullandı.