Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Binasının Temeli Atılıyor

Ankara ’da yeni Adli Tıp Grup Başkanlığı binasının temeli, 2 Ekim 2024 Çarşamba günü düzenlenecek törenle atılacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç , törende yer alarak, Adli Tıp Kurumu 'nun fiziki kapasitesini artıracak bu önemli projenin başlangıcını duyuracak.

Adalet Bakanı Tunç, Adli Tıp Kurumu'nun adaletin sağlanmasında oynadığı kritik rolü vurgulayarak, "Adli Tıp Kurumu, maddi gerçeği ortaya çıkartarak adalet terazisini dengeliyor. Yeni projelerle bu kapasiteyi daha da yükselteceğiz," dedi.

Adli Tıp’ın Önemi Vurgulandı

Tunç, Adli Tıp biliminin karanlıkta kalan olayların aydınlatılmasında ve suçluların adalete teslim edilmesinde önemli bir katkı sunduğunu belirtti. Aynı zamanda masumların haklarını koruyarak özgürlüklerine kavuşmalarını sağladığını ifade eden Bakan Tunç, “Adli Tıp, yalnızca ceza hukukunda değil, özel hukuk uyuşmazlıklarında da önemli bir role sahip. 200 yıla yaklaşan tarihiyle Adli Tıp Kurumu, adalet teşkilatının ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir,” dedi.

6 Birimden Oluşan Yeni Bina

Ankara’da yapılacak olan yeni Adli Tıp Grup Başkanlığı binası, Adli Tıp Şube Müdürlüğü, Morg İhtisas Daire Başkanlığı, Kimya İhtisas Daire Başkanlığı, Biyoloji İhtisas Daire Başkanlığı, Trafik İhtisas Daire Başkanlığı ve Fizik İhtisas Daire Başkanlığı olmak üzere altı birimden oluşacak.

Zemin ve dört kat olarak planlanan bina, toplam 43 bin 695 metrekarelik inşaat alanına sahip olacak. Ayrıca, 147’si kapalı, 232’si açık olmak üzere toplam 379 araçlık bir otopark da yer alacak.