Çeşme ilçesi Paşalimanı koyundaki satışlara tepki gösterdi.

İzmir'in Çeşme ilçesi Paşalimanı mevkiinde Doktor Binbaşı Halis Temel Vakfı'na ait 21 arsanın satışa çıkarılması bölge halkı ve çevreciler tarafından protesto edildi. 28 Mart Pazartesi günü satış ihalesi yapılacak alanda toplanan çevreciler, "Paşalimanı ranta teslim edilmeyecek" yazılı pankart açıp, "Her türlü betonlaşmaya karşı çıkacağız. Hiç kimsenin çevreyi tahrip etmesine seyirci kalmayacağız, hukuk çerçevesinde bu bölgeyi koruyacağız" değerlendirilmesinde bulundu. 

Çeşme'de merhum binbaşı Halis Temel'in 50 bin ağaç fidanı dikerek yeşerttiği Paşalimanı Koyu'ndaki 21 parselin, kendi kurduğu ve miras bıraktığı Doktor Binbaşı Halis Temel Vakfı tarafından satışa çıkarılması protesto edildi. 
 
"KİMSEYE FAYDASI OLMAYACAK" 
 
Paşalimanı Koyu'nda toplanan çevreciler ve bölge halkı, 28 Mart Pazartesi günü ihalesi yapılacak 21 parsel taşınmazın satışının durdurulmasını istedi. Bölgenin doğal yapısının bozulacağını vurgulayan çevreciler adına basın açıklamasını Paşalimanı Platformu adına Şükran Çelebi yaptı. Çelebi şunları kaydetti: 
 
"265 milyon 365 bin lira rayiç bedelle satışa çıkan arsanın satışından mirasçı hiçbir kuruluş fayda görmeyecek. Arsalar satılır ise elde edilen gelir bankaya bloke olacak ve vakıf senedine göre sadece ana sermayeden gelecek kar payları çeşitli kurumlara dağıtılacak. Dağıtılacak olan bu kar payı çok düşük bir meblağ ve kimseye bir faydası olmayacak. Olan doğa harikası alana olacak. Satış o bölgedeki doğayı ve denizi tahrip edecek, betonlaşmaya yol açacak. Paşalimanı Platformu ve Çeşme Çevre Platformu olarak muhteşem doğaya sahip bölgenin betonlaşmasına karşıyız. Burada yapılacak her türlü betonlaşmaya karşı çıkacağız. Hiç kimsenin çevreyi tahrip etmesine seyirci kalmayacağız. Hukuk çerçevesinde bu bölgeyi koruyacağız. Dr. Halis Temel’in eserine sahip çıkacağız.” 
 
"DOĞA HAYDUTLARI VAR BU ÜLKEDE" 

Çeşme Çevre Platformu adına söz alan Dr. Ahmet Güler ise şöyle konuştu: 
 
"Türkiye’nin gelmiş geçmiş beş büyük çevrecisi vardır. En büyük çevreci Atatürk’tür, bir çınar ağacının dalı kesilmesin diye koskoca bir köşkü yerinden 50 metre ileriye yürütmüş ve doğaya verdiği önemi ortaya koymuştur. İkincisi Halikarnas Balıkçısı, üçüncüsü Manisa Tarzanı, dördüncüsü toprak dede olarak bildiğimiz Hayrettin Karaca'dır. Kamuoyu tarafından pek bilinmeyen beşinci en büyük çevreci ise Dr. Halis Temel’dir. Bize bıraktığı bu muhteşem doğa eseri korunmalıdır. Onun mirasının yerine bizim şimdi beton apartmanlar değil, onun heykelini dikmemiz lazım. Ancak bu kutsal insanın düşünemediği bir şey var. Haydutlar var bu ülkede. Doğa haydutları var. 'Bina yapacağız' diyen vahşi sermaye var. Allem ettiler, kullem ettiler 22 sene süren dava sonucunda pazartesi günü burayı satacaklar. Burayı alacak olanlar babasının keyfi için almıyor. Burası birinci dereceden korumalı sit alanı, insanlık mirası. Birisi buraya gelip 300-500 milyon lira para yatırınca herhalde 'Doğayı koruyayım' demeyecek. Çeşme'de yerden patlayan, fışkıran rezidanslar var. Rezildanslar diyorum ben onlara. Bizim korkumuz bu. Çeşme'yi Marmaris, Bodrum, Antalya, Kuşadası gibi yok etmeyin. Çeşme'yi Çeşme yapan burasıdır.”diye söyledi.