Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nden Zeytinyağı Açıklaması: "Halk Sağlığını Önceliğimiz"

 S.S. Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifi , son günlerde basında yer alan zeytinyağı ile ilgili haberlere yanıt vermek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Kooperatif, üreticilerden alınan ürünlerin laboratuvarlarda uygunluk testinden geçirilerek halka uygun maliyetlerle sunulduğunu belirtti.

Açıklamada, “S.S. Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, birçok çiftçi ile işbirliği içerisinde faaliyet göstermektedir. Kooperatifimizde satılan ürünler, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenli olarak denetlenmektedir” denildi.

Zeytinyağıyla ilgili yapılan analizlerin sonuçlarına da değinilen açıklamada, “Kooperatif olarak üreticiden aldığımız zeytinyağını satışa sunmadan önce laboratuvarlarda analiz ettiriyoruz. Uygun bulunmayan ürünleri imha etmekteyiz” ifadelerine yer verildi. Basında bahsi geçen 200 litre zeytinyağı partisinin de analiz edildiği ve sonuçlarda tohum yağı karıştırıldığı tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, “30 Kasım 2023 tarihinde gelen analiz sonuçlarının ardından, bu parti satışı yapılmadan imha edilmiştir. İmha edildiğine dair bilgi, Dalaman İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından da teyit edilebilir. Gerekli tutanak ve belgeler ekimizde mevcuttur” vurgusu yapıldı.

Ayrıca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği kapsamındaki hükümlere uyulduğu ve kooperatifteki tüm ürünlerin belirli aralıklarla denetimlerden geçtiği ifade edildi.

Kooperatifin halk sağlığına önem verdiği ve çiftçilere destek olmak amacıyla faaliyetlerine devam edeceği bilgisi verildi. Açıklama, “Halkımıza sağlıklı ürünler sunmaya devam edeceğiz” şeklinde sonlandırıldı.

S.S. Dalaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yüksel GÜMÜŞ imzasıyla yapılan bu basın açıklaması, kamuoyuna saygı ile duyuruldu.