Devlet Bahçeli'den Sosyal Medya Üzerinden Sert Açıklamalar: "Cumhur İttifakı Milli Güvence ve Özgüvendir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli , sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, Cumhur İttifakı 'nın Türkiye için taşıdığı öneme dikkat çekti. Bahçeli, ittifakı Türk tarihinin varoluş refleksi ve Türk milletinin birlik sembolü olarak nitelendirdi.

Bahçeli, küresel ekonomi-politik sistemin yeniden inşa edildiği bir dönemde, Türkiye'nin iç kargaşa çıkma riski en yüksek ülke olarak gösterilmesinin haksız ve hayasız bir girişim olduğunu belirtti. "Cumhur İttifakı, bu zorlu süreçte milli güvence ve milletin özgüvenidir," ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, İttifakın akıl ve ahlak temelli bir yapıyla, Cumhuriyet ve milletin kucaklaştığı bir güç olduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye üzerinde karanlık senaryolar yazanların ve kaos planları yapanların fitne cephelerini güçlendirme çabalarının farkında olduklarını belirtti. Bahçeli, bu durumu gözden kaçıranların derin bir gaflet içinde olduklarını ifade etti.

Bahçeli, 17-25 Aralık süreci ile 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini birbirine bağlayarak, bu süreçlerin unutulmasının mümkün ve doğru olmadığını belirtti. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın mücadelesine leke sürmek isteyen mihrakların çabalarının boşa çıkacağını ve hedeflerinin başarısızlıkla sonuçlanacağını vurguladı.

Son olarak Bahçeli, küresel internet platformları, sosyal medya mecraları, bazı medya organları (özellikle Halk TV) ve organize çıkar gruplarının Cumhur İttifakı'nda çatlak varmış gibi gösterme çabalarının hayal kırıklığı ile sonuçlanacağını belirtti. "Elbette bu odaklarla günü geldiğinde hesaplaşmak kaçınılmazdır," diyen Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın kutlu yürüyüşünü sürdüreceğini belirtti ve ittifakın, Türk ve Türkiye Yüzyılının müjdesi olduğunu vurguladı.