Devlet Tiyatroları'ndan Açıklama: Tamer Karadağlı Hakkındaki İddialar İçin Müfettiş Görevlendirildi

Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Gaye Filiz Alacacı 'nın, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ’ya yönelik eleştirileri sonrasında yaşanan olaylar üzerine Devlet Tiyatroları harekete geçti. Alacacı'nın, Özel Kalem Müdürü Ali Ceyhan tarafından görüşmeye çağrılması ve yaşadığı iddia edilen olaylarla ilgili olarak müfettiş görevlendirildiği açıklandı.

Olayın Geçmişi Tamer Karadağlı, geçtiğimiz dönemde tiyatro camiasına hitaben yaptığı “Çalışmayacaksanız istifa edin, Lale Devri bitti” açıklamasıyla büyük tepki toplamıştı. Bu açıklamaya karşı çıkan sanatçılardan biri olan Gaye Filiz Alacacı , Karadağlı’yı eleştirdiği için baskılara maruz kaldığını belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

"Üç Saat Boyunca Alıkonuldum" İddiası Alacacı, yaptığı eleştirel paylaşımın ardından Özel Kalem Müdürü Ali Ceyhan tarafından Devlet Tiyatroları’na davet edildiğini ve bu süreçte telefonuna el konulduğunu iddia etti. Ayrıca, Karadağlı’nın danışmanı Görkem Ali Kaya tarafından bir odada üç saat boyunca alıkonulduğunu belirtti. Bu iddialar üzerine Devlet Tiyatroları tarafından inceleme başlatılarak, müfettiş görevlendirildiği bildirildi.