İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Duyurdu: İzmir ve 6 İlde Organize Suç Örgütlerine Darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , İzmir ve diğer 6 ilde organize suç örgütlerine yönelik geniş çaplı operasyonların başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. "KUYU-32" ve "KUYU-33" kod isimleriyle yürütülen operasyonlar kapsamında 8 ayrı suç örgütü çökertildi.

Operasyonlar, şu isimlerin elebaşılığını yaptığı organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirildi:

İzmir’de Erkan Bulu , Kahramanmaraş’ta Vahdettin Yardım , Konya’da Mehmet Elagöz Bildik , Sakarya’da Selçuk Delikara ve İhsan Astam , Gaziantep’te Cuma Ali Dursun (Cezaevinde), Bursa’da yurt dışında tutuklu olarak bulunan B.G., Siirt’te Rıdvan Dündar (Cezaevinde).

95 Şüpheli Gözaltında

Yapılan operasyonlar sonucunda, organize suç örgütü üyesi 95 şüpheli gözaltına alındı. Suç örgütü üyeleri, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak", "Nitelikli Yağma", "Kasten Öldürmeye Teşebbüs", "Kasten Yaralama", "Tehdit", "Mala Zarar Verme", "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma", "Tefecilik", "Şantaj" gibi birçok suçtan soruşturma altına alındı.

Operasyonların Detayları

7 ilde düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçleri şu delilleri ele geçirdi:

24 ruhsatsız tabanca, 11 ruhsatsız tüfek, 1 otomatik tabanca, 9 kesici delici alet, Muhtelif miktarda uyuşturucu madde, Çok sayıda çek ve senet.

Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve görev alan polis teşkilatına teşekkür ederek, "Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine asla göz açtırmayacağız," dedi.