İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan "GÜRZ-13" Operasyonu Açıklaması: 12 İlde 33 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Bölücü Terör Örgütü'ne (BTÖ) yönelik gerçekleştirilen "GÜRZ-13" operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, 12 ilde düzenlenen operasyonlarda 33 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Antalya , Batman , Gaziantep , Edirne , Elazığ , Erzincan , Hakkari, İstanbul, Mersin, Muğla, Şanlıurfa ve Van illerinde gerçekleştirildi. Şüphelilerin, Bölücü Terör Örgütü propagandası yapmak, yasa dışı gösterilere katılmak, molotofkokteyli saldırılar düzenlemek ve yurt dışına kaçma teşebbüsünde bulunmak gibi suçlarla bağlantılı oldukları tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini belirterek, “Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” dedi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ele geçirildiği de bildirildi.

İçişleri Bakanı, operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.