İl Müdürü Mehmet Çalışkan, Avrupalı Eğitimcileri Ağırladı

Karaman İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan , Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen eğitimcileri Karaman'da ağırlayarak önemli bir eğitim iş birliği projesine ev sahipliği yaptı. Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi’nin proje ortağı olduğu Erasmus+ KA210 Küçük Ölçekli Ortaklıklar faaliyeti kapsamında Polonya, Portekiz ve İtalya’dan gelen eğitimciler, Mehmet Çalışkan ’ı makamında ziyaret etti.

Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ahmet Aydoğmuş , İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ’a proje hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Aydoğmuş, projenin amacının öğrenci, öğretmen ve velilerin medya okuryazarlığı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek olduğunu belirterek şunları söyledi: “Projemizin adı, ‘Dünya değişiyorsa, biz de değişime ayak uydurabiliriz; O zaman Eleştirel Medya Okuryazarlığı ve Sivil Öğrenmenin etkisini birlikte keşfedelim’ olarak belirlendi. Bu projeyle, medya okuryazarlığını geliştirmek için atölye çalışmaları düzenleyecek, bir medya okuryazarlığı müfredatı oluşturacak, konferanslar verecek ve okulda şiddet ve siber zorbalık konularında üç kısa film çekeceğiz. Ayrıca, beş dilde broşürler hazırlayarak geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

“Karaman, Anadolu’nun kadim medeniyet merkezlerinden biridir.”

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan , projeye olan katkıları ve desteklerinden dolayı memnuniyetini dile getirirken, Karaman’ın köklü tarihi, kültürel zenginlikleri ve eğitimdeki yenilikçi yaklaşımları hakkında misafirlere bilgi verdi. Çalışkan, Karaman’ın Anadolu’nun en önemli kültür ve medeniyet merkezlerinden biri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen değerli eğitimcilerimizi Karaman’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Karaman, Anadolu’nun kadim medeniyet merkezlerinden biridir ve eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz projelerle her geçen gün daha da güçleniyoruz. Şehrimiz, tarihi, kültürel ve sosyal zenginlikleriyle öne çıktığı gibi, eğitimde de uluslararası standartları yakalamaya yönelik çalışmalarla adından söz ettirmektedir.” dedi.

“Bizler, eğitimin her alanında yenilikçi ve kapsayıcı projeleri desteklemeye devam edeceğiz.”

“Erasmus+ KA210 projesi kapsamında Polonya, Portekiz ve İtalya'dan gelen siz değerli eğitimcilerle gerçekleştireceğimiz bu iş birliği, hem eğitim sistemimize katkı sağlayacak hem de öğrenci ve öğretmenlerimizin küresel bakış açısını genişletecektir.” diyen İl Müdürü Çalışkan, “Özellikle medya okuryazarlığı gibi çağımızın kritik konularında yapılacak çalışmalar, çocuklarımızın eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeleri ve dijital dünyanın risklerine karşı bilinçlenmeleri açısından son derece önemlidir. Bu proje, sadece öğrencilerimizin değil, aynı zamanda öğretmenlerimizin de farklı eğitim yaklaşımlarını ve pedagojik yöntemleri keşfetmelerine olanak tanıyacaktır. Bizler, eğitimin her alanında yenilikçi ve kapsayıcı projeleri desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Projeye katılacak olan öğretmen ve öğrencilerin farklı ülkelerdeki kültürel ve eğitimsel deneyimlerle zenginleşeceğini belirten Çalışkan, böyle uluslararası projelerin, eğitim sistemlerinin gelişimine önemli katkılar sunduğuna dikkat çekti.

Projenin Hedefleri

Proje kapsamında, medya okuryazarlığını güçlendirmek amacıyla çeşitli eğitim etkinlikleri düzenlenecek. Bu çerçevede; bilinçli medya okuryazarlığı atölye çalışmaları, müfredat geliştirme faaliyetleri ve üç kısa film oluşturulması planlanıyor. Ayrıca, siber zorbalık ve okulda şiddet gibi kritik konularda farkındalık artırıcı materyaller hazırlanacak. İki yıl sürecek olan proje süresince, Polonya, Portekiz ve İtalya'dan gelen eğitimcilerle yapılacak hareketliliklerle hem öğrenci hem de öğretmenler yeni kültürleri ve eğitim yaklaşımlarını keşfetme şansına sahip olacak.