Doç. Dr. Abdulvahap Akyiğit: Kekemelik Tedavi Edilmediğinde Kronik Bir Sorun Haline Gelebilir
22 Ekim Dünya Kekemelik Günü nedeniyle Fırat Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulvahap Akyiğit açıklamalarda bulundu. Akyiğit, “Kekemelik tedavi edilmediğinde kronik bir sorun haline gelebilir” dedi.
Fırat Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulvahap Akyiğit, 22 Ekim Dünya Kekemelik Günü dolayısı ile açıklamalarda bulundu.
AKYİĞİT: İKİNCİL DAVRANIŞLARA EŞLİK EDER
Dr. Akyiğit, kekemeliğin konuşma akıcılığının, ses, hece veya kelime tekrarı, seslerin uzatılması, hava akışı veya seslenmede bloklarla kesintiye uğrama durumu olduğunu dile getirerek konuşma akıcılığının bozulması ile birlikte, yüz buruşturma, göz kırpma, el çırpma gibi ikincil davranışların bu duruma eşlik edeceğini söyledi.
AKYİĞİT: KRONİK BİR SORUN HALİNE GELEBİLİYOR
Dr. Akyiğit, kekemeliğin bireyin iletişim yeteneğini belirgin bir şekilde sınırlandırdığını, özellikle çocuklarda akranları ile iletişim bozukluğu ve kişinin kendine olan öz güveninin azalması ile bireyin okul başarısını belirgin bir şekilde düşürebildiğini bunun da hem birey hem de aile için zor bir durum olduğunu ve tedavi edilmediği takdirde erişkin döneme doğru uzayan kronik bir sorun haline gelebileceğini ifade etti..
AKYİĞİT: TEDAVİ YÖNTEMLERİ UYGULANIYOR
Fırat Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulvahap Akyiğit, kekemelik tedavisinde konuşma tedavisi ve bilişsel tedavi yöntemlerini kullandıklarını, bu tedavi yöntemlerinin Fırat Üniversitesi Hastanesi Ses ve Konuşma Bozukluğu Polikliniğinde uygulandığını dile getirdi.
Haber : Sıtkı Taşel