Baycan Elektrik, IDEF 2023'te uluslararası iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.
TÜSAŞ, TEI, ASELSAN ve ROKETSAN gibi Savunma Sanayinin önde gelen firmaları ile çalışan Baycan Elektrik , IDEF’23 Fuarı’ndan memnun ayrıldı. Savunma sanayi ve havacılık alanında çözüm odaklı yaklaşımı ile adından söz ettiren Baycan Elektrik’te hedef, havacılık ve savunma alanında yalnızca milli projelerde değil uluslararası paydaşlarla da iş birliği yapmak. Fuara kapsamlı hazırlandıklarını belirten Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz, “IDEF’2023 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda geliştirmiş olduğumuz üretim proseslerimizi, güncel proje ve kapasitemizi tanıttık. Türkiye’nin en büyük Uluslararası Savunma Fuarı’nda iş birliği yaptığımız müşterilerimiz ile görüşme imkânı bulduk. Yeni müşterilerle iletişime geçtik. Yakında güzel gelişmeler olacak” dedi.
İstanbul’da 25-28 Temmuz tarihleri arasında 16'ncısı düzenlenen IDEF'23, Türk Savunma Sanayisinin ve dünyanın en güçlü sektör oyuncularını buluşturdu. Türkiye'nin ev sahipliğindeki en büyük Savunma fuarı olan IDEF, önemli görüşmelerin de merkezi oldu. Alanlarında tecrübeli ekibi ile katılım sağlayan Baycan Elektrik için fuar verimli geçti. Firma dört gün boyunca standında ulusal ve uluslararası pek çok profesyoneli ve ziyaretçiyi ağırladı.
İDEF’2023 BAYCAN ELEKTRİK ADINA VERİMLİ BİR DENEYİM OLDU
Fuar boyunca görüşme takvimlerinin yoğun olduğunu ve fuarın kendileri adına verimli geçtiğini söyleyen Baycan Elektrik Genel Müdürü Engin Yılmaz, “IDEF 2023 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda Baycan Elektrik A.Ş. olarak yer aldık. 1.000’den fazla firmanın katıldığı IDEF Fuarı’nda sektördeki son teknoloji ve yenilikleri görme, küresel savunma tedarikçisi firmalar ile tanışma, ürünler hakkında yetkililerinden bilgi edinme, iş geliştirme projelerimize ilham alma şansını yakalamış olan işletmemiz adına fuarın verimli geçtiğini söylemek mümkün” dedi.
SAVUNMA SANAYİNİN ÖNEMİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Savuma Sanayinin en önemli sektörlerin başında geldiğini söyleyen Yılmaz, “Günümüzde, dünya genelinde artan belirsizlik, risk ve tehditlerle karşı karşıyayız. Sınır güvenliğinden siber güvenliğe kadar hemen hemen her alanda risk ve tehditlere karşı hazırlıklı olmak için ülkelerin savunma ve güvenlik stratejilerini güncel tutmaları gerekiyor. Bu sektördeki gelişmeleri ülkelerin yakından takip etmeli ve risklere karşı önlem almalıdırlar. Türkiye geçtiğimiz yıllar içerisinde savunma sanayisine öncelik vermiş ve rekabet gücünü artırmıştır. AR-GE ekosistemi desteklenerek yüksek teknolojili millî savunma sanayi ürünleri geliştirilmiştir” ifadesini kullandı.
IDEF FUARI’NDA GURUR DOLU ANLAR YAŞADIK
IDEF 2023’ün bölgesindeki en büyük ve dünyada nadir bulunan fuarlar arasında yer alarak Savunma Sanayinin önde gelen firmalarını bir araya getiren ve uluslararası iş birliğine olanak tanıyan önemli bir organizasyon olduğunu söyleyen Yılmaz, “Burada Eskişehirli dost firmalarımızın göz dolduran stantları bizi de gururlandırdı. Stantlarda, roket, füze, insansız hava, kara ve deniz araçları, kirpi ve haberleşme sistemleri gibi askeri teçhizatlar büyük ilgi gördü. Baycan Elektrik olarak bu ürünlerin kablo donanımlarını üretiyor olmanın haklı gururunu yaşadık” yorumunu kullandı.
İDEF’2023 VİZYONUMUZA BÜYÜK KATKI SAĞLADI
Fuarın Baycan Elektrik’e önemli katkılar sağladığını dile getiren Yılmaz, “Standartlara bağlı kalarak ürün yapılabilirliğinde yan teknolojileri tanıma fırsatımız oldu. Farklı krimp tool araçlarından markalamaya, ürün test sistemlerinden ölçekli üretim sistemlerine birçok yeni teknolojiyi tanıma ve kendimizi bu konuda geliştirmek için yapabileceğimiz projelerde vizyonumuza büyük katkı sağladı. Yalnızca yerli değil gerek satış tarafındaki müşteri portföyümüzü gerek satınalma tarafındaki tedarik zincirini geliştirilmesinde yeni adımlar atmış olduk. Fuar süresince TSK ve benzeri kurumlar ile kendilerine sağlayabileceğimiz servis hizmetleri hakkında görüşmeler sağladık. IPC standartlarında ürettiğimiz ürünlerin kalitesini her geçen gün artırmak ve sürdürülebilir kılmak adına farklı firmalar ile özel proses ekipmanları hakkında konuştuk” dedi.
FUARIN İKİNCİ GÜNÜ ÖZEL GÖRÜŞMELER YAPTIK
Fuarın ikinci günü takım firmaları ve genel stantları gezdiklerini ve özel görüşmeler yapma fırsatı bulduklarını belirten Yılmaz son olarak şunları söyledi: “ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ ve BMC ile mevcutta üzerinde çalıştığımız projeler ve devamında yapılabilecek iş birlikleri hakkında konuştuk. Karşılıklı olarak stantlarımızı ziyaret ettik. Firmaların yeni teknolojilerini kendilerinden dinleme fırsatı bulduk. Daha sonra potansiyel yeni müşterilerimiz ile görüşmeler gerçekleştirdik. İlk olarak FNSS’yi ziyaret ettik. Ekibimiz, satınalma yetkililerine Baycan Elektrik’in savunma sanayisinde geliştirmiş olduğu üretim prosesleri, güncel projeler ve kapasitemizi tanıttı. Ardından Kale Ar-Ge’yi ziyaret ettik. Daha önce birlikte yapmış olduğumuz çalışmalardan yola çıkarak füzelerin motor kablo donanımlarının üretimlerini görüşme fırsatı bulduk. Gün içerisinde standımız HAVELSAN’ın sistem mühendisleri tarafından ziyaret edildi. ASELSAN Sivas ve ASELSAN Konya ile seri üretim ve kapasite artırma yönünde yapmak istedikleri çalışmaları görüştük. Son olarak otomotiv sektöründe önceden edinmiş olduğumuz tecrübe sayesinde Isuzu, Netrob, Cobo ve Safkar firmaları ile potansiyel iş birliklerimizi değerlendirdik. Baycan Elektrik, fuar boyunca gözlemlemiş olduğumuz Havacılık ve Savunma Sanayii sektörünün ulusal ve uluslararası boyutta kablo donanım ihtiyacını karşılamak için gerekli olan tecrübe ve standartların tümüne sahip. Bu bağlamda firmalar ile seri projeler geliştireceğiz. Tüm ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, BMC ve bizimle çalışan veya potansiyel partnerimiz olacak tüm işletmelere firmamıza gösterdikleri yakın ilgilerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. İşletmemizde yakın zamanda güzel gelişmeler olacak.”