Karadeniz'de 150-200 Metre Derinliğin Altında Neden Canlı Yaşayamaz?
Karadeniz 'de 150-200 metre derinliğin altında canlı yaşaması zordur çünkü su çok az oksijen içerir. Karadeniz , dünyanın en derin göllerinden biridir ve ortalama derinliği 1.200 metredir. Karadeniz'in derinliklerinde, sudaki oksijen seviyesi çok düşüktür. Bunun nedeni, Karadeniz'in sularının, Karadeniz 'e akan nehirlerin sularından daha tuzlu olmasıdır. Tuzlu su , tatlı sudan daha fazla oksijen tutabilir. Karadeniz'in sularının tuzlu olması, sudaki oksijen seviyesini düşürür.
Karadeniz'de 150-200 metre derinliğin altında yaşayan bazı canlılar vardır. Ancak, bu canlılar, oksijen seviyesi düşük olan sulara uyum sağlamış canlılardır. Bu canlılar, genellikle küçük ve yavaş hareket eden canlılardır. Karadeniz'de 150-200 metre derinliğin altında yaşayan bazı canlılar şunlardır:
Solucanlar Midyeler İstiridyeler Deniz yıldızları Deniz kestanesi Deniz yosunlarıKaradeniz 'in derinliklerinde yaşayan canlılar, oksijen seviyesi düşük olan sulara uyum sağlamış canlılardır. Bu canlılar, genellikle küçük ve yavaş hareket eden canlılardır. Karadeniz'in derinliklerinde yaşayan canlılar, oksijen seviyesi düşük olan sularda hayatta kalabilmek için, bazı özel adaptasyonlara sahiptir. Bu adaptasyonlar, şunlardır:
Küçük vücut Yavaş metabolizma Özel solunum organları Özel deriKaradeniz 'in derinliklerinde yaşayan canlılar, oksijen seviyesi düşük olan sularda hayatta kalabilmek için, bu özel adaptasyonlara sahiptir. Bu canlılar, Karadeniz 'in derinliklerinde yaşayan tek canlılar değildir. Karadeniz'in derinliklerinde yaşayan canlılar, Karadeniz 'in ekosisteminin önemli bir parçasıdır.