Betül Soysal Bozdoğan Kimdir?

Betül Soysal Bozdoğan , gazeteci, yazar ve televizyon programcısıdır. 1978 yılında Gaziantep’te doğan Bozdoğan, TRT Haber’de Değişen Türkiye programını sunmaktadır.

Betül Soysal Bozdoğan 3 Ağustos 1978 tarihinde Gaziantep’te dünyaya geldi. Aslen Gaziantep’li olan Betül Soysal Bozdoğan , Şahinbey İmam Hatip Lisesi’ni dereceyle tamamladı. Ardından Beykent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Newport İnternatıonal University’de Davranış Bilimleri Lisans programını tamamladı ve Yüksek Lisans yaptı.

1993 yılında profesyonel iş hayatına adım atan Betül Soysal Bozdoğan bugüne kadar TVNET, 24 TV, TRT Haber, TRT Türk ekranlarında programlar hazırladı ve sundu. Sunmuş olduğu bazı programlar 24 Dakika, Lila ve Mor, Manşetten ve Sıcak Gündem’dir. Günümüzde halen TRT Haber moderatörü olarak Değişen Türkiye isimli programı hazırlayıp sunmaktadır.

Betül Soysal Bozdoğan gazetecilik deneyiminin yanı sıra yazarlık da yapmaktadır. Yeni Türkiye’nin Kadınları, 3. Dünya Savaşının Deşifresi gibi kitaplar kaleme almıştır. Ayrıca birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yapmıştır. 2013 yılında “Yılın Medya Duyarlılığı” gösteren haber programcısı ödülünün sahibi olmuştur. 2016 yılında ise Celalettin Ökten ödüllerinde “yılın televizyon programcısı” seçilmiştir.

Betül Soysal Bozdoğan evli ve üç çocuk annesidir. Eşi ile ilgili herhangi bir bilgiye rastlanmamıştır. Betül Soysal Bozdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a katıldığı TRT ortak yayınında soru sormasıyla gündeme gelmiştir.

Betül Soysal Bozdoğan Türk medyasının tanınmış isimlerinden biridir. Gazetecilik ve yazarlık alanında başarılı çalışmalara imza atmıştır. Toplumsal olaylara sosyolojik bir bakış açısıyla yaklaşmıştır. Yazdığı kitaplar ve sunduğu programlarla okuyucu ve izleyici kitlesini genişletmiştir.