Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç Kurban Bayramı Mesajı

Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç Kurban Bayramı Mesajı

Sevgili Afrikalı ve Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşlarımızın,

Mübarek Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle tebrik ederim. Bu kutlu bayramın, birlik ve beraberliğimizin, sevgi ve saygımızın artmasına vesile olmasını dilerim.

Kurban Bayramı, Hz. İbrahim'in (a.s.) Allah'a olan sevgisini ve teslimiyetini göstermek için oğlu İsmail'i kurban etmeye razı olduğu ve Allah'ın ona kuzu göndererek fedakarlığını kabul ettiği olayın anısına kutlanır. Bu bayram, bize fedakarlık, paylaşma ve merhamet gibi yüce değerleri hatırlatır.

Afrika ve Türkiye Cumhuriyeti yüzyıllardır süren tarihi ve kültürel bağlarla birbirine bağlıdır. Bu bağlar, günümüzde de güçlü bir şekilde devam etmektedir. Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu olarak, bu bağları daha da geliştirmek ve iki kıta arasındaki iş birliğini artırmak için çalışıyoruz.

Son yıllarda Afrika ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler her alanda gelişmektedir. Bu gelişmede Afrika'daki Türk yatırımlarının ve iş birliklerinin önemli bir payı vardır. Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu olarak, bu iş birliklerini daha da geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz.

Kurban Bayramı'nın, Afrika ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki dostluk ve iş birliğinin daha da güçlenmesine katkıda bulunacağına inanıyorum. Bu vesileyle, tüm Afrika ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımıza  sağlık, mutluluk ve huzurlu bir bayram diliyorum.

“Duaların makbul olduğu bu mübarek günlerde Kurban bayramının aziz milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlı olmasını, Gazzeli kardeşlerimiz başta olmak üzere dünyanın bütün mazlum ve mağdurlarının huzur ve kurtuluşa ermesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”