Ersin Tepeli Kimdir?

Ersin Tepeli Kadirli'de doğdu ve ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra İçişleri Bakanlığında Uzman olarak görev yaptı. 2008 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap eden Tepeli, Mülkiye Teftiş Stajı kapsamında Ulukışla ve Niğde'de bulundu. Düziçi ilçesinde Kaymakam Refikliği stajının ardından Adana’nın Aladağ ve Antalya’nın Demre ilçelerinde Kaymakam vekili olarak görev yaptı.

Ersin Tepeli Yurt dışı yabancı dil programı çerçevesinde Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti'nde bir yıl süreyle bulunan Tepeli, burada Federal Almanya Cumhuriyeti'nin kamu yönetimi yapısını inceledi. 2011 yılı kararnamesi ile Tufanbeyli Kaymakamlığına atanan Tepeli, bu görevini tamamladıktan sonra 2013-2015 yılları arasında Çağlayancerit Kaymakamı olarak görev yaptı. 2015-2018 yılları arasında Ersin Tepeli  Şırnak'ın İdil ilçesinde Kaymakamlık görevini yürütürken, aynı zamanda İdil Belediye Başkanlığı ve Sırtköy Belediye Başkanlığı görevlerini de üstlendi.

2018-2020 yılları arasında Elazığ'ın Keban ilçesinde Kaymakam olarak görev yapan Tepeli, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ersin Tepeli Evli ve iki çocuk babası olan Ersin Tepeli, şimdi Turhal Kaymakamlığı görevine atanmış bulunuyor.