Ankara Barosu Başkan Adayı Av. Hakan Erdem'den Meslektaşlarına Mesaj

Türk Milliyetçisi Avukatlar Grubu Ankara Barosu Başkan Adayı Av. Hakan Erdem , tüm meslektaşlarına selamlarını iletti.

Ankara Barosu Başkan Adayı Av. Hakan Erdem, yaptığı açıklamada, “Ben, Aklı Hür, Vicdanı Hür, Türk Milliyetçisi Avukatlar Grubu'nun Başkanı ve Ankara Barosu Başkan Adayı, meslektaşınız Avukat Hakan Erdem Siz değerli meslektaşlarımıza kim olduğumuzdan önce kim olmadığımızı söyleyelim. Türk Milliyetçisi Avukatlar Grubu olarak bizler, siyasi otoritenin talimatına göre şekillenen, mesleğe hizmet yerine parti siyaseti üreten ve meslek kuruluşunda elde edilecek konumları parti siyasetine sıçrama tahtası gibi gören avukatlardan değiliz," dedi.

Erdem, bu anlayıştan rahatsız oldukları için göreve talip olduklarını belirterek, “Hiçbir siyasi parti ya da organizasyonla bağlılığımız veya bağlantımız yoktur. Siyasi kuruluşlarla emir-talimat ilişkisi içinde olmanın bağımsız savunma mesleği adına onur kırıcı olduğunu düşünen avukatlarız. Bizler, evrensel değerler esaslı bir anlayıştan, özgür ve bağımsız duruşu olan bir barodan yanayız," ifadelerini kullandı.

Meslektaşlarına hitap eden Erdem, “Biz, tek gerçekçi yol haritası olarak gördüğümüz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabesindeki kutlu ilkelere hayatı geçirmek kararlılığında olan Türk milliyetçisi genç avukatlarız. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın başlangıç hükümlerine ve ilk dört maddesine inanç ve bağlılığımız tamdır. Başka ulusları aşağı görmeyen bir özgüven ve anlayışla kendi milletini sevme ve yüceltme gayesinde olmak, övünç duyulacak bir yaklaşımdır. Nitekim bu nedenledir ki Atatürk ilke ve devrimlerinin en ileri okunu milliyetçilik temsil etmektedir. Ve tam da bu anlayışın bir ifadesi olarak Atatürk, 'Biz doğrudan doğruya milliyetperver ve Türk milliyetçisiyiz' demiştir. Bu anlayışla ve hukukçu bakışıyla bizler, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine ve kuruluş felsefesine amasız, fakatsız bağlılık duyan, hukuk devleti anlayışının, hukukun üstünlüğü ilkesini ve yargı bağımsızlığını Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti için bir beka sorunu olarak gören bağımsız avukatlarız," diye konuştu.