U20 Milli Takımımız, Belçika’ya 64-62 Yenildi: Hücumda Tutuk ve Plansız Performans

U20 Milli Takımımız, beklentinin çok altında kaldığı mücadelede Belçika ’ya 64-62 yenildi. Hücumda çok tutuk ve plansız gözüken takımımız, rakibin son derece sıradan alan savunmasına maç boyunca çözüm bulamadı. İnanılmaz bir şekilde 32 serbest atış denemesinden sadece 6 isabet bularak maçı yüzde 18.7 ile tamamladık. Kısalarımızdan hiç katkı alamadığımız maçta fiziksel üstünlüğümüzü de istediğimiz gibi kullanamadık.

Maçın Detayları

Maça, rakibin alan savunmasına karşı hücum ribaundlarında etkili olarak başladık. Hücumda iyi bir planımız olmadığını gördüğümüz ilk bölümde sahada iki uzunla kalarak en azından fiziksel üstünlüğümüzü hissettirmek istedik. Belçika bulduğu ekstra isabetlerle skora tutunurken, ilk çeyrek sonunda 20-16 üstünlüğümüz vardı.

İkinci çeyrekle beraber alan savunmasında iyice içeri gömülen Belçika karşısında bir hayli zorlandık. İlk 5 dakikada sadece 5 sayı üretebilirken, sürekli kaçırdığımız serbest atışlarla da rakibin planını kolaylaştırdık. Sert oynayan Belçika, dış isabetlere de devam edince devre arasına 35-35 eşitlikle gidildi.

Üçüncü çeyrekte de istediklerini yapan taraf Belçika’ydı. Savunmayı oturtup bu sefer potaya ataklarla hücum eden rakibe karşı hücumda hiçbir çözüm bulamadık. İki tarafın da bol bol serbest atış kaçırmaya devam ettiği çeyrek sonunda 52-50 Belçika üstünlüğü vardı.

Son çeyrekte tamamen ritmimizi yitirdik. Çeyrek başındaki 4-0’lık mini seriden sonraki 4 dakikada sadece 4 sayı üretebildik. Hücumda neredeyse hiçbir şeyi planlayarak üretemedik. Belçika da kötü hücum edince maç iki takımın da ulaşabileceği noktada kaldı. Son 2 dakikaya girilirken 62-60 öndeydik ama rakibin üçlüğüne engel olamayınca 1 sayıyla geriye düştük. İki kez maç kazanma fırsatı elimize geçti, ancak ikisinde de Karahan ile dış atışlarda isabet bulamadık. Belçika taktik faulde ikide bir attı, fakat molamız kalmamıştı. Koç ekibimiz akıllıca bir şekilde challenge alarak olmayan molayı yaratmış oldu. Son topta kenar oyununda topu çaldırınca karşılaşmadan 64-62 mağlup ayrıldık.

Oyuncu Performansları Karahan Efeoğlu : 12 sayı (2/11 üçlük), 5 ribaund Berke Büyüktuncel : 11 sayı (2/6 üçlük), 10 ribaund Özgür Cengiz : 11 sayı, 6 ribaund, 4 asist

Milli Takımımız, bir sonraki maçta daha iyi bir performans sergileyerek bu mağlubiyeti telafi etmeyi hedefliyor.