Uyuşturucu Ticareti Yapan Avukata 20 Yıla Kadar Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı!

Adana 'da, cezaevine uyuşturucu sokup bir hükümlüye verdiği ve aralarında müvekkillerinin de bulunduğu 3 kişi ile uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen Avukat F.G.K. hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Ekipleri Harekete Geçiyor:

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Mart 2024'te uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, H.Ş. (44) isimli şahsın ve kadın arkadaşı G.U.'nun (30) Yenibaraj Mahallesi'ndeki evinde uyuşturucu madde bulundurduğu ve sattığı tespit edildi.

Fiziki Takip ve Şok Operasyon:

Narkotik polisleri, apartmanın giriş-çıkışını gözetlemek için fiziki takip başlattı. Takip sırasında, taksiyle eve gelen bir kişinin daireye girip kısa bir süre sonra ayrıldığı ve taksiye bindiği görüldü. Taksi Bülent Angın Bulvarı'nda durduruldu ve kimlik sorgusu yapıldı. Araçta bulunan kişinin Adana Barosu'na kayıtlı Avukat F.G.K. olduğu belirlendi. Avukat K., cebinden 2,09 gram metamfetamin ele geçirildi. Ayrıca, avukatın üzerinden 2 adet yırtılmış poşet içerisinde 5,50 gram sentetik kannabinoid de bulundu.

Evinde de Uyuşturucu Ele Geçirildi:

Yenibaraj Mahallesi 'ndeki daireye yapılan operasyonda G.U. ve A.H. (31) gözaltına alındı. G.U.'nun üst aramasında şeffaf poşetlerde 5,77 gram ve 1,36 gram metamfetamin ele geçirildi. A.H.'nin üzerinde ve evde ise 2 poşette 2,84 gram ve 0,15 gram kokain, değişik şeffaf poşetler içinde 0,52 gram, 0,47 gram, 1,44 gram, 8,79 gram, 3,03 gram, 4,906 gram, 18,31 gram ve 0,45 gram metamfetamin ile çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirildi.

Cezaevinde Uyuşturucu Teslimatı:

Avukat F.G.K.'nin müvekkilleri ile cezaevinde yaptığı görüşmeler de incelemeye alındı. Görüntülerde, Avukat K.'nin 7 Şubat 2024'te Adana Suluca L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü H.P. ile görüştüğü ve bu sırada beyaz renkli küçük boy zarfta 2 şeffaf poşette toplamda 2 gram ağırlığında uyuşturucu maddeler verdiği tespit edildi.

Suçlamalar ve Ceza Talebi:

Avukat F.G.K. hakkında, "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak" ve "Uyuşturucu Madde Bulundurmak" suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava, Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan uyuşturucu incelemesinin ardından açıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.