CHP Milletvekili Sibel Suiçmez'den Çağrı: Hayvanları Koruma Kanunu Teklifi Geri Çekilmeli

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez , Hayvanları Koruma Kanunu 'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin geri çekilmesi çağrısında bulundu. Suiçmez, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun , CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve bazı baro üyeleriyle birlikte düzenlediği Meclis basın toplantısında, yarın TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülecek olan teklife dikkat çekti.

Suiçmez, kanun teklifinin görüşmeleri sırasında tüm sivil toplum kuruluşlarının dinlenmesini talep ederken, Meclis önünde hayvan hakları savunucularının kolluk kuvvetleri tarafından engellendiğini ve toplantı hakkının kısıtlanmaması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca iktidara seslenen Suiçmez, "Hayvanları koruma yasasına katliam maddeleri eklemeyeceğiz. Vatandaşları bölmek yerine akıllı çözümler üretmeliyiz. Bu kanlı yasayı geri çekin." şeklinde konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun ise yaşam hakkının tüm canlılar için geçerli olduğunu belirterek, TBMM'nin canlıları öldürmek değil yaşatmak için yasalar çıkarması gerektiğini ifade etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da sorunla ilgili yaptırımların bulunduğu kanun metinlerinin uygulanmadığını ve denetlenmediğini söyleyerek, "Bugün hayvanlarımız canlarıyla bu ihmallerin bedelini ödüyor." dedi.