Petrol Kralının Mirası Aile İçi Çekişmeye Yol Açtı: Kardeşler Mahkemelik Oldu!

Kızıl Milyarder lakaplı petrol girişimcisi PET Holding Kurucu Başkanı Prof. Dr. Güntekin Köksal 'ın iki yıl önce vefatının ardından, geride bıraktığı miras aile içinde çekişmelere yol açtı. Çocukları Burak, Ayşe ve Zeynep Köksal arasındaki anlaşmazlık mahkemeye taşındı.

Miras Paylaşımı Sorunu

Köksal'ın vefat etmesinin ardından, PET Holding'i yöneten iki kızı Ayşe Köksal Çetin ve Zeynep Köksal Yaykıran , ağabeyleri Burak Köksal 'ın mirastan feragat sözleşmesi imzaladığını öne sürerek hak iddia etmesini engelledi.

Ancak Burak Köksal bu iddiaları reddederek, annesi Pınar Köksal 'ın baskısıyla feragatnameyi imzalamak zorunda kaldığını ve mirastan haksız yere mahrum bırakıldığını savundu.

Burak Köksal'ın Anlatımı:

Burak Köksal, annesinin kendisini odasına çağırıp miras feragatnamesini imzalamasını istediğini ve imzalamazsa şirketten ve aileden dışlanacağını söylediğini belirtti. Babasının da kendisine her ay belirli bir miktar para verip, şirket yönetiminden uzak tutulduğunu anlattı.

Köksal, "Babam bunun sadece bir prosedür olduğunu, eğer kendisine bir şey olması halinde benim hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğimi, ailenin bana bir zarar vermeyeceğini söyledi. Devamında babam artık şirket yönetiminde yalnız olmadığını benle ilgili kararları yalnız veremediğini kardeşlerimin ve eşinin benle ilgili kendisine çok baskı yaptıkların, evde bir huzurunun kalmadığını hayatında ilk defa çok çaresiz kaldığını söyledi. Bana her ay maaş verilecekti ancak maaş kesildi." dedi.

Yasal Süreç:

Burak Köksal , mirastan pay alabilmek için hem şirkete hem de terekeye karşı dava açtı. Ayrıca, şirketin itibarının zarar görmemesi için askıya aldığı kayyum davasını da önümüzdeki günlerde açmayı planladığını açıkladı.

Davada Neler Bekleniyor?

Mahkemenin, Burak Köksal'ın mirastan feragatnameyi imzalarken baskı altında olup olmadığını ve bu feragatnamenin geçerli olup olmadığını incelemesi bekleniyor. Davanın sonucu, PET Holding'in geleceği ve Köksal ailesinin kaderi üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak.