Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Gıda Komitesi Toplantısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları Komitesi Toplantısını Sosyal Medyadan Duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanlığı , Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin 12 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Toplantı, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek 'in ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı , Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat , Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın İbrahim Şenel , Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Sayın Dr. Fatih Karahan , ilgili bakan yardımcıları ve çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Komitenin daha önce aldığı kararların uygulanma süreci detaylı bir şekilde değerlendirildi ve her ay düzenli olarak Bakan Yardımcıları düzeyinde toplanan Alt Komite'nin yaptığı çalışmalar ele alındı. Küresel ve yurt içi tarımsal emtia ve gıda fiyatlarındaki son gelişmeler tartışıldı, ayrıca 2024 yılı hasat sezonu da dikkate alınarak tarımsal ürünlerdeki arz ve talep durumu gözden geçirildi.

Toplantıda, üreticilerin korunması ve ürünlerinin daha iyi şartlarda değerlendirilmesi amacıyla mevcut sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Ülkemizde tarımsal ürünlerde arz ve talep dengesinin sağlanmasına yönelik dış ticaret tedbirleri de dahil olmak üzere gerekli tüm önlemlerin uygulanmaya devam edileceği belirtildi.

Ayrıca, depolanabilen ürünlerde arz ve talep dengesinin korunması amacıyla mevcut depo kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması kararı alındı.

Komite, tüm ilgili kurumların etkin koordinasyonuyla dezenflasyon sürecine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.