Ünlü Ceza Avukatı Özgür Meriç Turan: "İdam Cezası Hemen Yürürlüğe Girmelidir!"

Ünlü Ceza Avukatı Özgür Meriç Turan , küçük Narin'in hunharca katledilmesinin ardından idam cezasının önemine dikkat çekerek, bu konunun artık toplum tarafından tartışılması gerektiğini vurguladı. Turan, "Küçük Narin'in tebessümünün solması, idam cezasının gerekliliğini açıkça göstermektedir" dedi.

Son dönemde dünya genelinde ve Türkiye çevresinde yaşanan savaşlar, yıkımlar, yoğun göç dalgaları ve bunlara bağlı suçluluk oranlarının arttığını belirten Turan, ülkenin güvenlik ve hukuk sisteminin büyük bir stres altında olduğunu ifade etti. Özellikle gençler arasında suçluluğa özendirici unsurların arttığına dikkat çekerek, ekonomik koşullar, internet ve sosyal medya platformlarının suça yönlendiren bir ortam yarattığını söyledi.

Turan, toplumda artan suç oranlarına ve Kahramanmaraş deprem felaketi sırasında yaşanan yağmalama olaylarına değinerek, "İnsan öldürmeyi sıradan bir şey gibi gören bir anlayış, Türk milleti tarafından asla kabul edilemez" dedi. Ayrıca, toplumun kolluk kuvvetlerine ve yargıya yardımcı olması, asılsız ihbarlardan kaçınması ve adli makamları gereksiz yere meşgul etmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Toplumda infial yaratan küçük Narin cinayetinin faili hakkında idam cezasının tartışılmasının artık kaçınılmaz olduğunu belirten Turan, bu tür suçlar için idamın caydırıcı bir tedbir olarak yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi.