İçişleri Bakanı Yerlikaya Duyurdu: Kırmızı ve Gri Kategoride Aranan Teröristler Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Diyarbakır ’da düzenlenen operasyonla kırmızı kategoride aranan sözde Amed Eyalet Sorumlusu Hebun Piro Amed kod adlı Zırav Taş ile gri kategoride aranan Botan kod adlı Fehmi Başkurt ’un etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, bu operasyonla şehitlerin kanının yerde kalmadığını ve terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki, kutsal vatan toprağımızdan bu hainleri bir bir kazıyıp atacağız. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, asla kalmayacak. Milletimize sözümüz olsun!"

GÜRZ-14 Operasyonu’nda Önemli Başarı

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen istihbari çalışmalar sonucu, GÜRZ-14 operasyonu düzenlendi. Jandarma ATAK taarruz helikopterleri, J-SİHA ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) ile Jandarma Komando timleri ve Güvenlik Korucuları’nın katıldığı operasyon sırasında çıkan çatışmada, kırmızı ve gri kategorideki iki terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Şehitlerin Kanı Yerde Kalmadı

Yapılan incelemeler sonucu etkisiz hale getirilen teröristlerin, 3 güvenlik görevlisi ve 5 sivil vatandaşın şehit edildiği, 4 güvenlik görevlisinin de yaralandığı toplam 6 eyleme katıldıkları belirlendi. Bu eylemler arasında en dikkat çekeni, 8 Nisan 2020 tarihinde Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, ağaç kesim işinde çalışan sivil vatandaşların aracına yerleştirilen mayın/EYP ile gerçekleştirilen saldırıda 5 sivil vatandaşın şehit edilmesi olayı oldu.

Eylemler:

08 Nisan 2020: Kulp ilçesinde mayın/EYP ile 5 sivil vatandaşın şehit edilmesi. 09 Ocak 2021: Lice ilçesinde operasyon sırasında 1 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 3 güvenlik görevlisinin yaralanması. 05 Haziran 2021: Lice’de yol yapım çalışmasında kullanılan iş makinesine EYP ile saldırı. 22 Haziran 2022: Lice kırsalında 2 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 1 güvenlik görevlisinin yaralanması. 30 Nisan 2023: Lice’de zırhlı aracın geçişi sırasında EYP patlatılması. 08 Haziran 2023: 2 teröristin öldürülmesi sonrası, güvenlik güçlerine bilgi verdiği gerekçesiyle 1 vatandaşın alıkonulması.

Operasyonda yaralanan 2 güvenlik korucusuna acil şifalar dileyen Bakan Yerlikaya, "Operasyonu gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve güvenlik korucularımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız!" diyerek terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.