MEB'den 30 Bin Temizlik Personeli Alımı İçin Başvurular Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda temizlik hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla 30 bin temizlik personeli alımı yapacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ’in açıklamalarına göre, başvuruların başlayacağı tarih kamuoyunda merakla bekleniyor.

Bakan Tekin’den Açıklama

Bakan Tekin, yaptığı basın açıklamasında, okullardaki temizlik personeli ihtiyacına dikkat çekti. Tekin, “Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Okullarımızda 45 bine yakın kadrolu temizlik personelimiz bulunuyor. Ancak, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla birlikte bazı okullarda temizlik personeli eksikliği yaşandı. Bu sorunların çözümü için 120 bin yarı zamanlı istihdam alanı oluşturduk ancak bu pozisyonların yalnızca yüzde 25’i doldurulabildi" dedi.

30 Bin Yeni Temizlik Personeli Alınacak

Bakan Tekin, mevcut sorunların giderilmesi amacıyla 30 bin yeni temizlik personelinin alımına başlanacağını belirterek, "Pazartesi günü itibarıyla başvuru süreçleri başlatılacak. Çarşamba günü ise personel alım süreci hızlandırılacak. Böylece gelecek hafta itibarıyla temizlik personeli ihtiyacı önemli ölçüde giderilmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Bakan Tekin’in açıklamalarına göre, Milli Eğitim Bakanlığı ’nın 30 bin temizlik personeli alımı için başvurular 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Bu tarihte MEB'in resmi internet sitesinde ilan yayımlanması ve başvuru sürecinin detaylarının açıklanması bekleniyor.

Eğitim camiası, bu adımla birlikte okullarda temizlik personeli açığının kapanacağına ve hijyen standartlarının artırılacağına inanıyor.