32 İlde NARKOÇELİK-40 Operasyonu: Büyük Darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , 32 ilde düzenlenen geniş çaplı narkotik operasyonlarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Jandarma tarafından gerçekleştirilen "NARKOÇELİK-40" operasyonlarında uyuşturucu madde imalatçıları ve sokak satıcılarına büyük bir darbe vuruldu. Operasyonlar kapsamında toplamda 3 ton 972 kg uyuşturucu madde, 15 milyon 825 bin 619 kök kenevir ve skunk, ve 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyonlar sonucunda 125 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı ve bunlardan 63'ü tutuklandı. Üçü hakkında adli kontrol kararı verilirken, diğer şüphelilerle ilgili işlemler sürüyor.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonların arkasında Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı’nın olduğunu ve operasyonların Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Van, Ankara, İstanbul, Manisa, İzmir, Rize, Edirne, Gaziantep, Siirt, Mardin, Iğdır, Samsun, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Kocaeli, Tekirdağ, Batman, Adıyaman, Bolu, Elazığ, Aksaray, Bingöl, Afyonkarahisar, Zonguldak , Malatya, Hakkari, Ağrı ve Aydın gibi birçok ilde düzenlendiğini belirtti.

Operasyonlara dair bazı detaylar şöyle:

Diyarbakır 'da 3 ton esrar ve milyonlarca kök kenevir ile skunk ele geçirilirken, 10 sokak satıcısı tutuklandı. Antalya'da 47 kg metamfetamin, 6,5 kg skunk, 63 kg eroin gibi çeşitli uyuşturucular ele geçirilirken, 12 satıcıdan 11'i tutuklandı. Erzurum'da 1,5 milyon adet kök kenevir ve 128 kg esrar ele geçirilirken, 9 satıcı yakalandı. Van'da 50 kg metamfetamin ele geçirildi ve 4 zehir taciri tutuklandı. İstanbul'da 30 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 2 satıcı tutuklandı. Manisa'da 65 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 5 kişi tutuklandı. Gaziantep'te 33 kg skunk, Siirt'te 40 kg esrar, Samsun'da 4 bin 555 uyuşturucu hap, Zonguldak 'ta 23 kg skunk, Ağrı 'da 177 kg metamfetamin ele geçirildi.

Operasyonları gerçekleştiren jandarma ekiplerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız” mesajını verdi.