BASK Muğla İl Başkanı’ndan Sağlık Müdürü’ne Sert Eleştiriler

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) ve Birlik Sağlık Sen Muğla İl Başkanı Abdullah Gül, Muğla 'da halk sağlığını koruması gereken sağlık müdürlüğünün yanlış görevlendirmelerle canları riske attığını belirtti.

GÜL’ün açıklaması şöyle:

Menteşe Devlet Hastanesi ’nin 2018'den bu yana acilen yıkılması gerektiği yönünde alınan rapora rağmen faaliyete devam etmesi, verdikleri mücadele ve yaptıkları basın açıklamaları sonucunda nihayet komisyon kurulmasının ardından, Sağlık Müdürü Mülayim’in yeni skandal görevlendirmeler yaptığına dikkat çekti. GÜL, bu durumun halkın sağlığını riske attığını belirtti.

Sağlık hizmetlerinde aksaklıklar büyüyor

Muğla'nın sağlık alanındaki amiral gemisi konumundaki Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'nin sunduğu yenilikçi sağlık hizmetleri, vatandaşların il dışına gitme zorunluluğunu ve özel hastanelere olan bağımlılığını azaltmakta önemli rol oynuyor. Ancak her geçen gün yeni bölümler açılması ve yeni operasyonlar yapılması, zaten yetersiz olan yatak ve personel ihtiyacını daha da artırıyor. Bu bağlamda, Yatağan Devlet Hastanesi’nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleştirilme kararı alınarak yatak kapasitesinin artırılması hedeflendi.

Sağlık Müdürü’nün görevlendirmesi tartışma yarattı

Abdullah GÜL, Sağlık Müdürü Mülayim’in yaptığı bir görevlendirmenin akıl almaz olduğunu vurguladı. Yatağan Devlet Hastanesi ’ndeki tek sertifikalı sterilizasyon hemşiresinin, aktif görevinden alınıp Sağlık Müdürlüğü’ne geri hizmete çekilmesi, "Bu çalışmalar baltalanmaya mı çalışılıyor?" sorusunu gündeme getirdi. GÜL, sterilizasyon hemşiresinin ameliyatlar için kritik öneme sahip olduğunu, bu deneyimli personelin pasif göreve çekilmesinin halkın sağlığına zarar vereceğini belirtti.

GÜL, Sağlık Müdürü Mülayim’e şu soruları yöneltti: "Madem bu kişiyi pasif bir göreve çekecektiniz, neden devletin imkanlarıyla sertifika eğitimine gönderildi? Ameliyatlar için hayati önem taşıyan sterilizasyon görevini yerine getirecek başka personel yok mu? Halkın çıkarlarını mı, yoksa birilerinin referanslarını mı gözetiyorsunuz?"

Yanlış görevlendirmenin düzeltilmesi beklentisi

Son olarak, GÜL, BASK olarak her zaman vatandaşların kaliteli hizmet alması ve sağlık personelinin huzurlu çalışması için mücadele edeceklerini belirtti. Muğla Valisi İdris AKBIYIK’ın bu adaletsiz görevlendirmeyi düzeltme noktasında hassasiyet göstereceğine inandıklarını ifade ederek, kamuoyuna saygılarını sundu.

Abdullah GÜL
BASK Muğla İl Temsilcisi
Birlik Sağlık Sen Muğla İl Temsilcisi