Emine Erdoğan’dan Sosyal Medya Paylaşımı: Sıfır Atık Hareketi 7. Yılını Kutluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın eşi Emine Erdoğan , sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sıfır Atık Hareketi 'nin yedi yıldır sürdürülebilir bir gelecek için umut olduğunu vurguladı. Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Sıfır Atık Hareketi, yedi yıldır insanlığa umut eken bir nefes oldu. Doğayı emanet bilen milletimizin gayretleri, Bakanlığımız ve kurumlarımızın özverisiyle Türkiye, bu küresel uyanışın öncüsü haline geldi. Her adım, toprağa dokunan bir sevgi, her geri dönüşüm bir dirilişti."

Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kararı doğrultusunda 30 Mart’ın Uluslararası Sıfır Atık Günü ilan edilmesinin, dünya için yeni bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğiyle küresel çapta yankı bulan bu hareketin, sınırları aşarak dünyaya umut yaydığına dikkat çekti.

"Ortak evimiz dünya için her coğrafyadan 'Ben de varım!' diyen gönüllülerle birlikte, geleceğimizi koruma sözü verdik. Her çaba, tabiatın sessiz duasına dönüşürken, gelecek kuşaklarımız için mücadeleye devam ediyoruz."

Erdoğan, son olarak tüm doğa dostlarını Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalamaya ve bu küresel harekete destek olmaya çağırdı. "Sıfır Atık hareketinin 7. yaşı kutlu olsun!" diyerek paylaşımını sonlandırdı.