AK Parti'li Açıkkapı: "Evlatlarımızı Korumak Önceliğimizdir"

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı , Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında sosyal medya platformları ve çocuk güvenliği konularına değindi. Açıkkapı, Türkiye’nin geleceği olan çocukların güvenliği için sosyal mecralarda alınan önlemlerin önemine vurgu yaparken, muhalefeti bu konuda duyarsız olmakla eleştirdi.   “Evlatlarımızın Güvenliği İçin Siyaseti Bir Kenara Bırakmalıyız”   Toplantısının başında, A Milli Futbol Takımı’na Karadağ ile oynayacağı UEFA Uluslar Ligi maçı için başarı dileyen Açıkkapı, ardından çocukların güvenliği konusunda alınan tedbirlere dikkat çekti. Son dönemde yaşanan bazı olayların toplumu derinden yaraladığını belirterek, “Söz konusu evlatlarımız olduğunda siyaseti bir kenara bırakmalıyız” dedi. Açıkkapı, bu tür konularda birlik çağrısına bazı muhalefet üyelerinin duyarsız kaldığını iddia etti.   “Roblox Engellendi, Çünkü…”   Ejder Açıkkapı, geçtiğimiz haftalarda Roblox isimli oyun platformunun, çocuklara LGBT+İ ve satanizm propagandası yaptığı gerekçesiyle engellendiğini hatırlattı. Açıkkapı, “Çocuklarımızın güvenliği için bu tür sapkınlıklara izin veremeyiz. Eğer bir platform bu tehlikeleri engelleyemiyorsa, Türkiye’de faaliyet gösteremez,” ifadelerini kullandı. Bu kararın alınmasının ardından bazı muhalefet vekillerinin özgürlüklerin kısıtlandığını öne sürerek eleştirilerde bulunduğunu, ancak çocukların korunmasının her şeyden önemli olduğunu vurguladı.   “Çocuklara Yönelik Zorbalığa Asla Göz Yummayız”   Açıkkapı, Discord isimli platformda yaşanan istismar olaylarına da değinerek, platformun Türkiye Cumhuriyeti’nin taleplerine uymadığını ve suçluların bilgilerini paylaşmadığını belirtti. Bu duruma sert tepki gösteren Açıkkapı, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve yasalarına saygı göstermek zorundasınız. Aksi takdirde platformlar kapanır” dedi. Benzer bir durumun daha önce Instagram’da yaşandığını ve platformun hatasını düzelttiğini hatırlattı.   “Tiktok Hakkında da Çok Sayıda Şikayet Var”   Açıkkapı, Tiktok hakkında da çok sayıda şikayet aldıklarını ve ilgili makamların bu konuda araştırma ve denetimlerine devam ettiğini belirtti. “Yasalara aykırı bir durum tespit edilirse, Tiktok da kapanır. Çocuklarımızı korumak için gereken her türlü önlem alınacaktır” dedi.   Açıkkapı, Türkiye’de yasalara uymamaya direnip, milli ve manevi değerlere aykırı hareket eden her türlü yapıyla mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini vurgulayarak, “Evlatlarımızı zehirlemenize, toplumun ahlakını bozmanıza müsaade etmeyeceğiz,” dedi.    Açıkkapı, konuşmasının sonunda Elazığ’da eğitim alanında 2020 Sivrice depremi ve 2023 Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapımı tamamlanan okullar,  güçlendirme çalışmaları ve inşaasına başlanan okullara dair verileri paylaştı.   AÇIKKAPININ KONUŞMASINDA ŞU İFADELER YER ALIYOR:    

Kıymetli basın mensupları, değerli misafirler hepinizi saygıyla selamlıyorum. 

 

Sözlerimin hemen başında Bu akşam UEFA Uluslar Ligi'nde Karadağ ile karşılaşacak olan A Milli futbol takımımıza başarılar diliyorum. A Milli Futbol takımımızın kazanacağı bu maçla birlikte grup liderliğini sürdüreceğine yürekten inanıyoruz. Vurduğunuz gol olsun bizim çocuklar diyoruz.

 

Bugünkü toplantımızda iki meseleyi değerlendirmek istiyorum. Birinci meselemiz, geleceğimizin teminatı, gözümüzün nuru evlatlarımızın güvenliği, sağlık ve huzuru açısından sosyal mecralarda alınan ve alınacak önlemler olacak. Biliyorsunuz son günlerde ülkemizde hepinizi derinden yaralayan, yüreğimizi yakan hadiselerle karşı karşıyayız. 

 

MESELE EVLATLARIMIZ OLUNCA SİYASETİ BİR KENARA BIRAKMALIYIZ

 

Tabi bu hadiseleri bazı muhalefet unsurları gibi sadece siyaseten değerlendirmek etik olmaz. Söz konusu evlatlarımız olduğunda siyaseti bir kenara bırakıp, şapkamızı önümüze alıp , hep birlikte düşünmemiz gerekir. 

 

Maalesef evlatlarımızın geleceğinin güvence altına alınması hususunda birlik ve beraberlik çağrımıza muhalefetten bazı isimlerin duyarsız kaldığı, uzatılan eli tutmaktan imtina ettiğini görüyoruz.

 

 

ROBLOX ENGELLENDİ, ÇÜNKÜ!

 

Geçtiğimiz haftalardaki Roblox engelini hatırlayalım. Evlatlarımıza LGBT+İ sapkınlığı ve satanizm propagandası başta olmak üzere bir çok ahlaksızlığı empoze edilmeye çalışıldığı Roblox isimli oyun platformu yasaklanmıştı.  

 

Yasağın gerekçesi ortadaydı. El kadar çocukların giriş yapabildiği bir oyun platformunda bahsettiğim tarzda sapkınlıkların yer alması kabul edilemez. 

 

İlgili platform bunu engelleyemiyorsa, Türkiye’de barınamaz. 

 

Çocuklarımızı tehlikeye atacak her türlü adımı engelleyecek, önlem alacaklar! Buna mecburlar. 

 

Tabi biz burada evlatlarımız için bu kararı alırken, muhalefetten bazı vekiller özgürlüklerin kısıtlandığını iddia ederek bizi eleştirdi. 

 

Eleştirinin de mantık çerçevesinde olması gerekmez mi? Ne diyelim 8 yaşında erkek, kız çocuklarına LGBT+i propagandasının, satanizm misyonerliğinin serbest olması gerekir mi diyelim? Allah bunlara akıl fikir versin.

 

 

 

EVLATLARIMIZA YAPILAN ZORBALIĞA ASLA  MÜSADE ETMEYİZ

 

Yine geçtiğimiz günlerde Discord isimli adeta kapalı kutu olarak kullanılabilen bir platformda küçük yaşta kız çocuklarına şantaj ve tehditle istismarda bulunulduğu, zorbalık yapıldığına dair görüntüler hepimizi ayağa kaldırmıştı. 

 

Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu platforma ulaşıp, bu ahlaksızların bilgilerini , gerekçeleriyle talep ediyor!  Platformun yapması gereken şey  çok basit. Türkiye .Cumhuriyeti yasalarına saygı duyarak bu kişilerin bilgilerini adli makamlarla paylaşmak ve suçluların yakalanması için yardımcı olmak. Peki bu platform ne yapmış? Bilgileri adli makamlarla kişisel veri güvenliği için paylaşmamış. Yani bu platforma göre ; 13 yaşında, 12 yaşında kız çocuklarını taciz eden sapıkların bilgileri, bu kız çocuklarımızın hayatından daha değerli.  

 

Olur mu böyle bir şey? Tabi ki olmaz. 

 

Saygı duyacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti Devletine, bayrağına, yasalarına saygı duyacaksınız. Duymak zorundasınız.  

 

İnstagram’da geçtiğimiz aylarda benzer bir hataya düşmüş, erişim engeli almış, daha sonra hatasından dönmüş  ve erişime açılmıştı.

 

Discord’da Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyduğu müddetçe erişime açık olur. Uymazsa kapanır.  

 

TİKTOK İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER

 

Tabi Tiktok ile ilgili de çok fazla şikayet bulunuyor. İlgili makamlar bu konuda araştırmalarını, denetimlerini yapıyorlar. Yasalara aykırı olunduğu takdirde tekrar tekrar vurguluyorum. Kapanır, Kapanmalıdır. Bunda art niyet aramanın anlamı yok. 

 

EVLATLARIMIZI ZEHİRLEYEMEZSİİZ

 

Bakın buradan üzerini bir kez daha çiziyorum; Evlatlarımızı zehirlemenize, toplumumuzun ahlakını yok etmenize, cinsiyetsizlik projesiyle soyumuzu kurutmanıza, satanizm propagandası yapmanıza müsaade etmeyeceğiz.  Bu hangi platformda, hangi alanda olursa olsun… 

FELAKETLERİN ARDINDAN YENİDEN AYAĞA KALKAN ELAZIĞ VE TÜRKİYE

 

Tabi 2020 ve 2023'de Elazığ'ımız büyük felaketlerle baş başa kaldı. Tüm bölgemiz olduğu gibi. Yaşadığımız büyük depremlerin ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki devletimizin, yerel yönetimlerin ve kıymetli vatandaşlarımızın eşsiz katkılarıyla şehrimizde ve bölgemizde.büyük bir yeniden yapılanma süreci yürütüldü. Eğitimden barınmaya, güçlendirme çalışmalarından altyapı iyileştirmelerine kadar aziz şehrimiz Elazığ’ımız her alanda büyük bir gelişim kaydetti. Şimdi bu sürecin özellikle eğitim alanındaki somut sonuçlarına hep birlikte göz atalım.

 

 

TAMAMLANAN OKULLAR

 

Deprem sonrası eğitim hayatının aksamaması için toplamda 54 okul ve 916 derslik başarıyla inşa edilmiştir. Bu sayede çocuklarımız, güvenli ve modern okullarda eğitimlerine devam etmektedir. Ağın’da Öğretmen Abdullah Lütfi İlkokulu, Arıcak’ta İmam Hatip Lisesi, Baskil’de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Palu’da Atatürk Ortaokulu ve daha birçok okul, öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. 

 

Elazığ genelinde eğitimde büyük bir sıçrama yaşandı ve bu çalışmalar da, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin en iyi koşullarda yetişmelerine imkan tanıyacaktır.

 

TAMAMLANAN GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI

 

Depremde hasar gören ya da risk taşıyan mevcut okullarımızda toplamda 38 okulda 552 derslik için güçlendirme çalışmaları yapılmıştır. Kovancılar Eti Holding İlkokulu, Karakoçan Nuri Özaltın İlkokulu, Baskil İmam Hatip Ortaokulu ve daha bir çok okulumuzda gerçekleştirilen bu çalışmalar sayesinde eğitim binalarımız daha sağlam ve güvenli hale getirilmiştir. Bu güçlendirme çalışmaları, hem bugünün hem de geleceğin güvenliğini sağlamaya yönelik önemli bir adımdır.

 

 

ÖĞRETMEN LOJMANLARI

 

Eğitimcilerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak adına Elazığ genelinde toplam 40 daireden oluşan öğretmen lojmanları inşa edilmiştir. Ağın, Karakoçan, Arıcak ve Alacakaya ilçelerinde yapılan bu lojmanlar, öğretmenlerimizin daha güvenli ve rahat bir yaşam sürmelerine imkan tanımaktadır. Lojman sayısının artırılması için de girişimlerimiz sürecek. 

 

Bu süreçte emeği geçen tüm kurumlara ve sabırla destek veren siz değerli Elazığ halkına teşekkür ediyorum. Rabbim, bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın ve Elazığ’ımızı her daim korusun.