Nilüfer'de Feci Kaza: Ehliyetsiz Sürücü Serbest Kaldı, Genç Kız Hayat Mücadelesi Veriyor

Bursa 'nın Nilüfer ilçesinde meydana gelen kazada, 18 yaşındaki Efe Ş., babasına ait lüks pick-up ile seyrederken kırmızı ışığa takılmamak için hızla gitti. Genç sürücü, bu esnada karşıya geçmek isteyen 16 yaşındaki Zeynep Nas Sarıkaya 'ya çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Zeynep, sürücünün olay yerinden kaçmasıyla birlikte çevredekilerin yardımıyla 112 Acil Servis ekiplerine ulaştırıldı. Zeynep, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazanın ardından Efe Ş., bir süre sonra karakola giderek teslim oldu. Ancak savcılık kararıyla denetimli olarak serbest bırakıldı. Bu durum, hastane önünde umutla bekleyen Zeynep'in ailesinin acısını katladı. Acılı baba Yetkin Sarıkaya, "Kızım üniversite sınavlarına hazırlanıyordu. Arkadaşlarıyla etkinliğe katılmak üzere dışarı çıkmıştı. Kızım Cumhuriyet Caddesi Kavşağı'nda yeşil ışık yanarken karşıya geçiyordu ve Efe Ş. adlı ehliyetsiz sürücü onu kamyonetiyle ezdi. Kızım iki gündür hayat mücadelesi veriyor. Çok perişan durumdayız. Daha sonra öğrendik ki ehliyetsiz sürücü serbest kalmış. Yetkililere sesleniyorum, biz çocuğumuzun derdiyle mi uğraşacağız, yoksa bunlarla mı mücadele edeceğiz?" dedi.

Babanın ve Zeynep'in arkadaşlarının hastane bahçesindeki görüntüleri ise kameralara yansıdı. Olayın ardından yaşanan bu üzücü durum, çevredeki vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılandı.