Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan Ziyareti Sonrası Medya ile Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretinin ardından dönüş yolunda medya mensuplarının sorularını yanıtladı. Ziyaretlerin verimli geçtiğini belirten Erdoğan, iki ülke ile olan ilişkilerin güçlendirilmesi adına yapılan görüşmelerin önemine değindi.

Erdoğan, "Her iki ziyaretimiz de son derece verimli ve başarılı geçti. Mevkidaşlarımla zaten iyi düzeyde olan ilişkilerimizi daha da güçlendirme yollarını aradık," dedi.

İsrail'in Saldırganlığına Tepki Gösterdi

Erdoğan, İsrail'in bölgedeki eylemlerine dair de sert açıklamalarda bulundu. "İsrail yangının çevreye etkilerinin olması için de uğraşıyor. İsrail'in saldırganlığı kulak ardı edilemez. Biz, istihbarat teşkilatımızla İsrail'in Türkiye'ye yönelik attığı veya atabileceği her türlü adımı kontrol altında tutuyoruz," ifadelerini kullandı.

Gazze'deki durumu da değerlendiren Erdoğan, "Gazze'deki soykırım herkesin önünde gerçekleşmiş ve insanlığın tarihî utançları arasındaki yerini almıştır. Bu utancın izlerini bugün İsrail'in yanında duranlar nesiller boyunca taşıyacaktır," diye konuştu.

Suriye İçin Barış Çabaları Vurgulandı

Cumhurbaşkanı, Suriye'nin birliğini sağlamaya yönelik çalışmalara devam edeceklerini de belirterek, "Suriye'de adil, onurlu, kalıcı ve kuşatıcı bir barış ikliminin oluşması için çabalarımızı artıracağız," dedi.

Aynı zamanda bölgedeki terör örgütlerinin faaliyetlerine dikkat çekerek, "İsrail'in savaşı tüm bölgeye yayma çabaları, diğer yanda terör örgütlerinin bölücü ve yıkıcı faaliyetleri ortadayken dayanışma içinde bölgeyi kurtarmamız lazım," ifadelerini kullandı.

Türkiye-Yunanistan İlişkilerine Dikkat Çekti

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilere de değinen Erdoğan, "Türkiye ile Yunanistan, tarihsel bağları bulunan iki komşu ülkedir. İyi komşuluk esası, iki ülkeye de kazandıracak formülün anahtarıdır. İlişkilerimiz, daha güzel günlere doğru ilerliyor," şeklinde konuştu.

Demokratik Uzlaşma Vurgusu

TBMM'deki uzlaşma ve diyalog çağrısının önemini vurgulayan Erdoğan, "Ortada net ve kararlı biçimde uzatılan bir el var. Sayın Bahçeli'nin ortaya koyduğu tavrı, ülkemizin demokrasi mücadelesi için olumlu ve anlamlı buluyoruz," dedi.

Cezasızlık Algısına İzin Verilmeyecek

Cezasızlık algısının toplumsal huzuru tehdit ettiğini belirten Cumhurbaşkanı, "Cezaların ıslah edici ve caydırıcı olması noktasında yasal düzenlemeler yapacağız. Hangi kurumda, hangi sistemde bir zafiyet varsa nokta atışlarıyla sorunu gidereceğiz," şeklinde ifadelerde bulundu.

Kabinede Değişiklik İhtimali

Erdoğan, yeni süreçte bazı değişikliklerin olabileceğine de değinerek, "Hem genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi Kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız," dedi.