İyilik Korosu verdiği konserle TEGV’li 170 çocuğun eğitim giderlerini karşıladı

“İyilik Korosu” ismiyle anılmaya başlanan Ankaralı müzik topluluğu Türk Hafif Müziği Korosu, 22 Ekim Cumartesi akşamı Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Oditoryumu’nda sahne aldı. Dinleyenlerin keyifli anlar yaşadığı konserin gelirini Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ’ na (TEGV) bağışlayan koro, 170 çocuğun bir yıllık eğitim giderlerini karşıladı.

 

Yaptıkları yardım konserlerinin ardından “İyilik Korosu” ismiyle anılmaya başlanan Ankaralı müzik topluluğu Türk Hafif Müziği Korosu, bu kez Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) çocukları için sahnedeydi. Ayhan Tekin Orkestrası Eşliğinde ve Dilek Tekin yönetiminde 2017 yılında bir araya gelen Türk Hafif Müziği Korosu’nun verdiği konser, 22 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.30’da başladı. Koro konser gelirini ise 1995 yılından bu yana 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sağlayan TEGV’e bağışladı. Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Oditoryumu’nda gerçekleşen ve dinleyenlere keyifli anlar yaşatan konserin son bölümünde TEGV Çocuk Korosu üyesi olan 12 çocuk “Sev Kardeşim” ve “10. Yıl Marşı” söylenirken sahnede koroya eşlik etti. Konserden elde edilen gelirle TEGV’de 170 çocuğun bir yıllık eğitim masrafları karşılandı. 

“Hep birlikte keyifli bir akşam geçirdik”

Müzikseverlerle birlikte keyifli bir akşam geçirdiklerini belirten grup üyeleri, şunları söyledi:

“Biz şarkı söylemeyi seven, amatör bir koro olarak TEGV yararına çok güzel bir konser verdik. Konserimize gelen müzikseverlerle birlikte keyifli bir akşam geçirdik. Aynı zamanda konserden elde edilen gelirle TEGV’li 170 çocuğumuzun bir yıllık eğitim masraflarının karşılanmasına destek olduk. Koro olarak amacımız hem kendimiz hem de gelen izleyicilerimizin keyif alması ve toplumsal dayanışmanın vermiş olduğu birlik ve beraberlik duygusunu çoğaltmak. Bunu bir kez daha yaşadığımız için çok mutluyuz.” 

 

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde, 22 ilde 8 Eğitim Parkı, 29 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği ile toplam 55 etkinlik noktasında çocuklara eğitim desteği vermeye devam ediyor.

 

İyilik Korosu hakkında:

2017 yılında Ayhan Tekin Orkestrası Eşliğinde ve Dilek Tekin yönetiminde bir araya gelen Türk Hafif Müziği Korosu, yaptığı verdikleri konserlerde elde edilen bilet gelirlerini bir iyiliğe evirmek için kurulmuş, zamanla adları konserlerine gelen ve yarar sağlayan kişiler tarafından “İyilik Korosu” olarak anılmaya başladı. Pandemi öncesine kadar verdikleri konserlerle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Onkolojisi servisinde yatmakta olan dar gelirli ailelerin hasta çocukları ve refakatçilerine sırasıyla giysi odası, oyuncak odası, kütüphane kurulması için adım atmış ve son konserlerini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan fakat maddi desteğe ihtiyaç duyan kız öğrenciler için verdiler. 2021 Eylül ayında tekrar bir araya gelen İyilik Korosu 30 Mart’daki konserlerinden elde ettikleri gelirin tamamını, Tohumluk Sosyal Yardımlaşma, Eğitim, Kültür ve sanat Vakfı’nın Ankara Gölbaşı İlçesi, Subaşı Köyü’nde tadilatına destek oldukları köy okuluna aktardılar. İyilik Korosu, 18 Mayıs’ta Ar&Ya Eğitim Kurumları tarafından Litai Türkiye Barolar Birliği Konuk Evi’nde düzenlenen özel konserin bilet satışlarından elde edilen tüm geliri de Ankara Üniversitesi Çocuk Hastalıkları Araştırma Vakfı’na onkoloji hasta çocukları için kullanılmak üzere aktardı. İyilik Korosu yeni iyiliklerde buluşmak için çalışmalarına devam ediyor, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışma yapıyorlar.