Keçiören'deki İntihar Olayına İlişkin Valilikten Açıklama: Baskı ve Tehdit İddiaları Yalanlandı!

Ankara Keçiören 'de bulunan Katip Çelebi Lisesi 'nde 10. sınıf öğrencisi E.'nin intiharı ile ilgili sosyal medyada çıkan baskı ve tehdit iddiaları Ankara Valiliği tarafından yalanlandı.

Valilikten yapılan açıklamada:

Öğrencinin " Erik Dalı " türküsü eşliğinde video çektiği için öğretmen ve okul idaresi tarafından baskı gördüğü ve intihar ettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Olayla ilgili gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı vurgulandı. Adli boyut nedeniyle tahkikatın tüm boyutlarıyla sürdürüldüğü ifade edildi. Konunun hassasiyetine binaen öğrencilere gerekli rehberlik çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. Olayla ilgili inceleme ve soruşturmalar tamamlandığında kamuoyuna bilgi verileceği belirtildi. Basın ve yayın organları ile sosyal medya kullanıcılarının da bu tür konularda hassasiyet göstermesi gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada: E.'nin intiharıyla ilgili iddiaların aksine, baskı ve tehdit olduğu yönünde herhangi bir bulguya rastlanmadığı vurgulanıyor. Olayla ilgili adli soruşturma devam ediyor ve kamuoyuna gerekli bilgiler soruşturmanın tamamlanması sonrasında verilecek.

Bu üzücü olayın ardından Valilik tarafından gerekli adımların atılması ve kamuoyuna doğru bilginin verilmesi önemli bir gelişme. Öte yandan, basın ve sosyal medya kullanıcılarının da bu tür hassas konularda sorumlu davranması ve spekülasyonlardan kaçınması gerekiyor.

E.'nin intiharının sebebinin tam olarak ne olduğu ise soruşturmanın tamamlanmasıyla ortaya çıkacak.