KPSS A grubu kadrolar neler?

KPSS A grubu kadrolar , kamu kurum ve kuruluşlarında müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılıkları gibi kadrolardır. Bu kadrolara atanabilmek için, KPSS A grubu sınavlarına girerek başarılı olmak ve ardından kurumların kendi açmış olduğu sınavlara ve mülakatlara girmek gerekir.

KPSS A grubu kadroları şu şekildedir:

Müfettiş yardımcılığı: Hemen hemen tüm kamu kurum ve kuruluşlarında müfettiş yardımcılığı kadroları bulunmaktadır. Müfettiş yardımcıları, kurumlarının denetim ve inceleme birimlerinde görev alırlar. Uzman yardımcılığı: Vergi, gümrük, maliye, bankacılık, ekonomi, hukuk, mühendislik, mimarlık, fen bilimleri gibi alanlarda uzman yardımcılığı kadroları bulunmaktadır. Uzman yardımcıları, kurumlarının uzmanlık alanlarında görev alırlar. Denetmen yardımcılığı: Hesap, iç denetim, sosyal güvenlik gibi alanlarda denetmen yardımcılığı kadroları bulunmaktadır. Denetmen yardımcıları, kurumlarının denetim birimlerinde görev alırlar. Kontrolör yardımcılığı: Gümrük, maliye, denetim gibi alanlarda kontrolör yardımcılığı kadroları bulunmaktadır. Kontrolör yardımcıları, kurumlarının kontrol birimlerinde görev alırlar.

KPSS A grubu kadroları, kamuda kariyer yapmak isteyen adaylar için önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu kadrolara atanabilmek için, adayların KPSS A grubu sınavlarında başarılı olmaları ve ardından kurumların kendi açmış olduğu sınavlara ve mülakatlara girmeleri gerekir.

KPSS A grubu sınavları, genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşmaktadır. Bu sınavlara, lisans mezunları ve lisansüstü eğitim gören adaylar başvurabilirler. KPSS A grubu sınavları, yılda iki kez (Haziran ve Aralık) yapılmaktadır.

KPSS A grubu sınavlarında başarılı olan adaylar, kurumların kendi açmış olduğu sınavlara ve mülakatlara girmeye hak kazanırlar. Bu sınavlarda başarılı olan adaylar, kurumların kadrolarına atanırlar.