Manavgat Ekonomisi için Yeni Projeler: MATSO Toplantısı

​MATSO: FTI İflası ve Bölgesel Turizm, İhracatta Devlet Destekleri ve Manavgat Ekonomisi Konularını Ele Aldı

Manavgat, 10 Haziran 2024: Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası ( MATSO ), haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında bölge ve ülke turizmini yakından ilgilendiren önemli konuları ele aldı. Toplantıda ayrıca ihracatçı üyelere yönelik önemli bir bilgilendirme etkinliği ve Manavgat ekonomisini çeşitlendirmeye yönelik projeler de gündeme alındı.

FTI İflası ve Bölgesel Turizm:

MATSO, geçtiğimiz hafta iflasını açıklayan Alman tur operatörü FTI firmasının bölge ve ülke turizmine etkilerini değerlendirdi. Turizm sektöründeki üyelerin bu süreçten en az hasarla çıkabilmesi için yapılan çalışmalar ele alındı. Bu kapsamda TOBB aracılığı ile ilgili bakanlıklara girişimlerde bulunulduğunun altı çizildi.

"İhracatta Devlet Destekleri" Bilgilendirme Toplantısı:

12 Haziran 2024 Çarşamba günü Saat 14.00’da MATSO Hizmet Binasında Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) iş birliğiyle MATSO Akademi bünyesinde gerçekleştirilecek olan "İhracatta Devlet Destekleri“ bilgilendirme toplantısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Eğitimin ilgili üyelerimize ve katılımcılara önemli katkılar sağlayacağına inanıldığı vurgulandı.

Manavgat Ekonomisi İçin Yeni Projeler:

MATSO, kent ekonomisini çeşitlendirmek için önümüzdeki süreçte yapmayı planladığı projeleri de ele aldı. Bu projelerin Manavgat'ın ekonomik kalkınmasına ve yaşam kalitesinin yükselmesine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

Güçlü Bir Manavgat Ekonomisi Hedefi:

MATSO Yönetim Kurulu, toplantıda alınan kararları oy birliği ile kabul etti. Açıklamada, "Ekonomisi çeşitlenmiş, yaşam kalitesi yükselmiş; güçlü turizmi, güçlü tarımı, güçlü ticareti ve güçlü sanayisi olan güçlü bir “Manavgat Ekonomisi” için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerine yer verildi.