Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Almanya ve Nikaragua Büyükelçilerini Kabul Etti

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin , Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg ve Nikaragua'nın Ankara Büyükelçisi Tatiana Daniela Garcia Silva 'yı ayrı ayrı kabul etti. Görüşmeler 25 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşti.

Bakan Tekin, Almanya Büyükelçisi Sorg ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki iş birliklerinin gelişmekte olduğunu vurgulayarak, “Ülkelerimiz arasındaki iş birlikleri her alanda gelişmekte, fırsatlar değerlendirilerek iş birliklerimizin çeşitlendirilmesine yönelik karşılıklı çalışmalarımız devam etmektedir,” dedi. Tekin, Türkiye ve Almanya arasında uzun süreli ve güçlü beşeri bağların bulunduğuna dikkat çekerek, özellikle gençler arasındaki etkileşimin ortak geleceğe yatırım anlamında büyük önem taşıdığını belirtti. "Başarılı uyum için eğitim kritik öneme sahiptir. Eğitim alanında ikili iş birliklerimizi daha ileriye taşımaya hazırız," diye ekledi.

Bakan Tekin ayrıca, Türkiye ve Almanya’daki okullar arasındaki "kardeş okul" uygulamasına değinerek, mevcut 60'ı aşkın kardeş okul sayısının artırılmasını temenni etti.

Nikaragua Büyükelçisi Silva ile yapılan görüşmede ise Bakan Tekin, 2021 yılında Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Nikaragua Cumhuriyeti Hükûmeti arasında imzalanan Eğitim Alanında İş Birliği Anlaşması'nı hatırlatarak, iki ülke arasındaki eğitim iş birliklerinin güçlendirilmesine yönelik her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Tekin, Büyükelçi Silva’yı yeni görevinden dolayı tebrik etti.

Büyükelçiler Sorg ve Silva, nezaket kabullerinden dolayı Bakan Tekin'e teşekkürlerini ilettiler.