Milli Savunma Bakanlığı: Türk Askeri Yine Zirvede!

Millî Savunma Bakanlığı , kahraman Mehmetçiğin, terörle mücadele operasyonlarında, barışın korunmasına yönelik uluslararası görevlerde ve NATO misyonlarında gösterdiği başarıyı, uluslararası yarışmalarda da sürdürdüğünü gururla duyurdu.

ABD Kara Kuvvetleri Avrupa ve Afrika Komutanlığı tarafından 4-12 Ağustos 2024 tarihleri arasında Almanya’daki Hohenfels Eğitim Merkezi’nde düzenlenen “8. Avrupa En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması”nda, Türk Silahlı Kuvvetleri büyük bir zafer elde etti.

Yarışmaya, Türkiye’nin yanı sıra ABD , Fransa , Belçika , Almanya , İtalya , Yunanistan , Hollanda , İspanya , İsviçre , Kanada , Çek Cumhuriyeti , Estonya , Finlandiya , Macaristan , İrlanda , Litvanya , Lüksemburg ve Slovenya ’dan toplam 19 ülke katıldı. Bu prestijli yarışmada 36 tim mücadele ederken, ülkemizi Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan birer tim temsil etti. Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı sorumluluğunda yarışmaya katılan her iki timimiz de büyük başarılar elde etti.

Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı tim, yarışmayı birinci olarak tamamlarken, Özel Kuvvetler Komutanlığımızın timi ise ikincilik başarısı gösterdi.

Kahraman Mehmetçiklerimiz, bir kez daha Türk askerinin ve milletinin şanını tüm dünyaya duyurdu. Kendilerini yürekten kutluyor ve asil milletimiz adına gururla selamlıyoruz.

Yarışmada başarı elde eden ilk 10 ülke sıralaması şu şekilde oldu:

1 Türkiye (Kara Kuvvetleri Komutanlığı)
2 Türkiye (Özel Kuvvetler Komutanlığı)
3 Finlandiya ve ABD
4 Yunanistan
5 Belçika
6 İrlanda
7 ABD
8 Hollanda
9 İtalya
10 Çek Cumhuriyeti