MSB: 30 Ağustos Zafer Bayramı ve TSK Günü Kutlu Olsun

Milli Savunma Bakanlığı nın faaliyetleri ve gündemdeki konulara ilişkin olarak Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından icra edildi ve şu bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı:

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Kutlu Olsun

Milletçe, Büyük Zafer'in 102. yılına ulaşmanın haklı gurur ve heyecanını yaşadığımız bu günlerde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü şimdiden kutluyoruz. Başta Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Millî Mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında:

Ankara’da geçit töreni, Deniz Kuvvetlerimizin yüzer unsurları tarafından 22 limanda halka açık liman ziyaretleri, Ankara’da Türk Yıldızları ve İstanbul’da Solo Türk ekiplerinin gösteri uçuşları ile Eskişehir’de Muharip Uçak Geçişi, Armoni Mızıkası ve Mehteran Birlik Komutanlıklarının Afyonkarahisar ve Ankara’daki konserleri icra edilecektir.

Ayrıca, Bando Komutanlıklarımız tarafından 26 Ağustos'ta başlayan ve birçok ilimizde gerçekleştirilen bando konserleri, 9 Eylül’e kadar devam edecek; “Askerî Müzelerimiz” ise 30 Ağustos'ta halkımıza ücretsiz olarak açılacaktır. Tüm halkımızı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyoruz.

65 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde sürekli ve kapsamlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlarla; Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil, 65’i son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar toplam 1.828 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Geçtiğimiz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bir PKK’lı terörist, Habur Hudut Karakolumuza teslim olmuştur.

Öte yandan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde meydana gelen araç kazasında 22 Ağustos'ta şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Er Uğurcan Işık’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

Hudutlarda 394 Şahıs Yakalandı

Dünya standartlarında güvenliği sağlanan hudutlarımızda, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 394 şahıs yakalanmış, 1.370 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 15’i terör örgütü mensubudur. 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 9 bin 67 kişi yakalanmış, 72 bin 82 kişi ise hududu geçemeden engellenmiştir.

Rusya ile Birleşik Kara Devriyesi Yeniden Başlatıldı

Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında 1 Kasım 2019’da başlayan ve 5 Ekim 2023’e kadar devam eden Birleşik Kara Devriyesi, 22 Ağustos'ta Barış Pınarı Harekât bölgesinde yeniden başlatılmıştır. 24 Ağustos 2016’da Suriye’nin kuzeyinde başlatılan ve terör örgütlerine büyük darbe vurduğumuz Fırat Kalkanı Harekâtı'nın yıl dönümünde kahraman Mehmetçiğimizi bir kez daha kutluyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz.

31 Ağustos’ta Mezuniyet Törenleri Yapılacak

Sayın Bakanımız, 24-26 Ağustos tarihleri arasında Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrif ettiği çeşitli etkinliklere katılmıştır. Ayrıca, 31 Ağustos'ta Deniz ve Hava Harp Okulları ile Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulundaki mezuniyet törenlerine katılacaktır.

İsrail'in Saldırıları Bölgedeki Gerilimi Artırıyor

İsrail, uluslararası hukuku çiğneyerek saldırganlığına devam etmekte ve bölgedeki gerilimi artırmaktadır. İsrail’in saldırganlık ve sorumsuzluğuna karşı gerekli tüm tedbirlerin alınması elzemdir. Gazze’deki zulüm ve katliamları duyurmak için çalışırken İsrail’in saldırısı sonucu yaralanan TRT mensuplarına ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

TSK Eğitim ve Tatbikatlara Devam Ediyor

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, tüm operasyon ve görevlerinin yanı sıra eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürmektedir. Yunanistan ve İtalya'da yapılacak NATO tatbikatlarına katılım sağlanacaktır.

Orman Yangınlarıyla Mücadelede 2.919 Sorti Yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, insani yardım faaliyetleri kapsamında, 30 ayrı yerde meydana gelen orman yangınlarının söndürülmesine 98 helikopter ile 2.919 sorti yaparak destek vermiştir.

Deniz Kuvvetlerimizin Yeni Yüzer Unsurları Hizmete Alındı

Yerli ve millî savunma sanayi ürünleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkinlik ve caydırıcılığı artırılmaya devam edilmektedir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız tarafından birçok yeni yüzer unsur hizmete alınmıştır.

1.510 Subay ve 2.051 Astsubay Mezun Olacak

Millî Savunma Üniversitesi'nden 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde mezun olacak subay ve astsubaylar, yarın düzenlenecek törenle mezun olacaklardır.

Sonuç olarak, Millî Savunma Bakanlığımızın tüm birlik ve kurumları, ülkemizin savunma ve güvenliği için her geçen gün daha da güçlenmekte, üstlenmiş oldukları görevleri başarıyla yerine getirmeye devam etmektedir.