Narin Güran'ın Ailesi Basın Açıklaması Yaptı

21 Ağustos’ta kaybolan kızları Narin Güran ’ın ardından ülke gündemini meşgul ettikleri için üzüntülerini dile getiren Güran ailesi, olayla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Aile, devletin tüm birimlerinin gerçeği ortaya çıkarmak için seferber olduğunu ve kızlarının katil ya da katillerinin en kısa sürede bulunarak adaletin sağlanacağına dair inançlarını ifade etti.

Aile, bu zorlu süreçte medyada yer alan asılsız iddialara ve mesnetsiz saldırılara da dikkat çekti. Kızları Narin Güran’ın ölümünün gerek aile fertleri gerekse olayla ilgisi olmayan kurum ve değerlere yönelik saldırılar için kullanıldığını belirterek, Kur’an kurslarına ve İslam dinine yöneltilen suçlamaların da bu olay üzerinden haksızca yapıldığını vurguladı.

"Dış Güçlerin Oyunu"

Açıklamada, Gevranizade ailesine mensup olan Güran ailesi, vatanına ve milletine bağlı bireyler olarak asılsız ithamlarla karalandıklarını ve bunun dış güçlerin ve yerli uzantılarının bir oyunu olduğunu belirtti. Aile, Tavşantepe Mahallesi’nin stratejik konumunun bu ithamlarda etkili olduğuna işaret etti.

"Seçim Sonuçlarına Bakın"

Bazı muhafazakâr yazarların bile inceleme yapmadan aileyi vatan hainliğiyle suçladığını söyleyen Güran ailesi, bu iddiaların ne kadar mesnetsiz olduğunu seçim sonuçlarına bakarak anlaşılabileceğini ifade etti. Aile, olayın aydınlanmasının ardından iftiralar atan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağını ve maddi-manevi tazminat haklarını saklı tuttuklarını belirtti.

"Devlet Yetkilileri Dışındaki Açıklamalara İtibar Etmeyin"

Aile, devlete bağlı tüm güçlerin bu tür oyunlara gelmemesi gerektiğini vurgularken, olayın siyasi malzeme yapılmaması için tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu. Devlet yetkilileri dışındaki açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini de özellikle belirtti.

Son olarak, devlet büyüklerine ve kendilerine destek veren dostlarına teşekkür eden Güran ailesi, hukuki sürecin sonucunun beklenmesi gerektiğini dile getirdi.