Sürücü Belgelerini Yenilemeyenler İçin Son Tarih Yaklaşıyor: Cezai Yaptırımlar Kapıda

Eski tip sürücü belgesi kullanan vatandaşlar için belirlenen yenileme süresi 31 Aralık 2024'te sona eriyor. Bu tarihe kadar belgelerini yenilemeyenler, cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Yenileme Ücreti 15 Lira

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kişiselleştirme Şube Müdürü Kemal Kalkan’ın açıklamasına göre, eski tip sürücü belgelerini yenileyenler, 13 lira değerli kağıt bedeli ve 2 lira vakıf payı olmak üzere toplam 15 lira ödeyerek yeni tip sürücü belgesine sahip olabilecek. Ancak 31 Aralık 2024'ten sonra bu belgeyle araç kullanmak yasak olacak ve Karayolları Trafik Kanunu'na göre cezai yaptırımlar uygulanacak.

6 Milyondan Fazla Kişi Henüz Yenilemedi

Bugüne kadar 27 milyon 803 bin kişi yeni tip sürücü belgesi için başvuru yaptı. Ancak Kalkan, henüz 6 milyon 264 bin vatandaşın belgelerini yenilemediğini belirterek vatandaşlara yıl sonuna kadar işlemlerini tamamlamaları çağrısında bulundu.

Yıl Sonu Yaklaşırken Yoğunluk Bekleniyor

Yeni tip sürücü belgelerinin basım süreci en fazla iki iş günü sürüyor. Belgeler PTT aracılığıyla il merkezlerinde bir ila iki gün, köy ve ilçelerde ise dört gün içinde teslim ediliyor. Kalkan, yıl sonunda oluşabilecek yoğunluktan kaçınmak için vatandaşların bir an önce sağlık raporlarını alarak randevularını tamamlamalarını tavsiye etti.