Survivor Yarışmacısı Aleyna Kalaycıoğlu, Kardeşi Cansu’nun Doktor İhmali Yüzünden Engelli Kaldığını Açıkladı!

Survivor yarışmacısı Aleyna Kalaycıoğlu , kardeşi Cansu’nun yaşadığı sağlık sorunları ve doktor hataları nedeniyle engelli kaldığını iddia etti. Duygusal bir açıklama yapan Kalaycıoğlu, o dönemde yaşananları gözyaşları içinde anlattı.

Kalaycıoğlu, “Kardeşim sürekli tatlı yiyip uyuyordu. Dikkatimi çekince onu hastaneye götürdüm. O zamanlar 15 yaşındaydım. Yarı özel bir hastaneye gittik. Doktor, o gece tatile çıkacağı için acil bir tedavi yapmaya çalıştı, çünkü birkaç saat sonra tatile çıkacaktı. ‘Apandisit patlaması’ deyip ameliyata aldı. Ancak apandisti patlamamış, kalınlaşmış. Doktor ameliyattan sonra ‘Şeker yesin’ dedi, meyve yedirdik. Kardeşim, 2 güne yakın uyanmadı; meğer 500 şeker ile komadaymış!” diyerek yaşadığı şoku dile getirdi.

Cansu yoğun bakıma alındığında, sözde doktorun tatilden döndüğünü belirten Aleyna Kalaycıoğlu, “Ama artık her şey için çok geçti. Kardeşimin kalbi 70 dakika boyunca durmuştu. Beyninin %70’inden fazlası hasarlıydı. Fişini çekmek için anneme sordular. Birkaç ay ömür biçmişlerdi. Ama annem ‘Ben Cansu’yu hayatta tutacağım’ dedi. Kardeşim sadece tip 1 diyabet hastasıymış! Ameliyatlık bir durumu da yoktu, hiçbir şeyi yoktu kardeşimin!” sözleriyle yaşadıkları ihmale isyan etti.

Aleyna Kalaycıoğlu’nun bu açıklamaları, sağlık sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, birçok kişinin duygularını etkiledi.