Tülay Günal Kimdir

Tülay Günal , Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. 9 Eylül 1970’te Kastamonu’da doğmuştur. Aslen Tatar kökenli bir aileden gelmektedir. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde eğitim almıştır.

Tülay Günal Mezun olduktan sonra İstanbul’da bir süre şarkıcılık yapmıştır. 1993 yılında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu olarak çalışmaya başlamış, birkaç sezon sonra Ankara Devlet Tiyatrosu’na tayin olmuştur. Devlet Tiyatroları’ndaki görevinin dışında çeşitli özel tiyatrolarda da çalışmalar yapmıştır. Tülay Günal Çalıştığı özel tiyatrolar arasında Dostlar Tiyatrosu, Oyun Atölyesi ve DOT da bulunmaktadır. Oyun Atölyesi’nde Haluk Bilginer ve Güven Kıraç’la birlikte oynadığı Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü’nde Jeanne d’Arc’ı canlandırmıştır. DOT’ta ise Böcek oyununda başrolde yer almıştır.

Tülay Günal Halen usta tiyatrocu Çetin Tekindor ile birlikte Rita’nın Şarkısı adlı oyunu Adana’da Sakıp Sabancı Sahnesi’nde (DT bünyesinde) sergilemektedir.

Tülay Günal , Sis ve Gece, Asi, Tatlı Küçük Yalancılar, Fi, Kurşun gibi sinema ve dizilerde de rol almıştır. 2012 yılında Ben Bertolt Brecht oyunundaki rolüyle Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu ödülünü almıştır