ULUSKON Başkanı Atasoy, Slovenya Büyükelçisi Renčelj ile Ticari İlişkileri Güçlendirmek İçin Görüştü

Uluslararası Yatırım ve İş Konfederasyonu (ULUSKON) Başkanı ve BRICS Türkiye Temsilcisi Nezaket Emine Atasoy , Slovenya Ankara Büyükelçisi Gorazd Renčelj 'i ziyaret ederek Türkiye ve Slovenya arasındaki ticari ilişkileri güçlendirme konusunda önemli adımlar attı.

Ziyarette ULUSKON'un misyonu ve faaliyetleri hakkında bilgi verilirken, Türkiye ile Slovenya arasındaki ticaret hacminin 2.3 milyar USD'yi bulduğu ve Slovenya'nın Türkiye'ye ihracatını artırma hedefleri vurgulandı.

Slovenya'daki Türk yatırımcılar ve potansiyel yatırım fırsatları da masaya yatırıldı. Sağlık, otomotiv endüstrisi, enerji, kağıt-odun ve yenilenebilir enerji sektörlerindeki yatırım potansiyeli ele alındı.

Slovenya Ticaret Odası ve SPIRIT Yatırım Ajansı'nın faaliyetleri ve işbirliği potansiyeli de ziyarette öne çıkan konulardan biriydi. İki ülke arasında ticaret ve yatırım alanında işbirliği yapılacaksa ilgili kurumlarla iletişime geçilmesi gerektiği vurgulandı.

Sonbahar döneminde başlayacak ortak çalışmalarla birlikte Türkiye ve Slovenya arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da derinleştirileceği belirtildi.