Vatan Aşkıyla Yanıp Tutuşmak Faşistlik Değildir

Edebiyat dünyasında kendine özgü bir yer edinen yazar Nurcan Ezel Hümay , son kitabı Çöl Kaplanı ile büyük yankı uyandırdı. Türkiye’nin dört bir yanını gezerek edindiği bilgi birikimini kalemiyle okurlarıyla buluşturan Nurcan Ezel Hümay , yeni kitabında Medine Kahramanı Fahrettin Paşa’nın hayatını ve kahramanlıklarını anlatıyor. Ancak bu tarihi eserin yayınlanmasının ardından, Hümay’ın "faşist" olduğu yönünde bazı eleştiriler gelmeye başladı. Ünlü yazar bu iddialara sert bir yanıt vererek, “Vatan aşkı için yanıp tutuşmak faşistlik değildir,” dedi.

"Medine Kahramanı Fahrettin Paşa'yı ilk tanıdığım günden bu yana ona büyük bir hayranlık besledim," diyen Hümay, kitabın yazılış sürecini de şu sözlerle anlattı: "Unutulmuş ya da yeterince anılmadığını düşündüğüm kahramanlıkları, olabildiğince sade ve kısaca anlatmak istedim. Fahrettin Paşa , Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde, Medine’nin kadim duvarları arasında şekillenen bir direnişin simgesiydi."

Eleştiriler karşısında sessiz kalmayan Hümay, “Masa başında yazılmış Sindirellalı, Betmenli, Örümcek Adamlı hikayelere bayılıyoruz. Hem kitaplarını okuyoruz hem de çocuklarımıza bu kahramanlarla dolu perdeler, nevresimler alıyoruz. Elbette bunları yapacağız, biz edebiyatçılar, senaristle vs olay anlatmak için masa başında kahraman ya da karakter de uyduruyoruz. Demek istediğim ve tek derdim, bizim için canını feda eden gerçek Türk kahramanlarına da değer verilmesidir.” diyerek görüşlerini dile getirdi. 15 yıldır yazdığı kitaplarla bu mesajı vermeye çalıştığını belirten yazar, "Bana faşist diyenler bu kelimenin anlamını bilmiyor. Çanakkale’yi anlatırken Atatürk’ten bahsetmemek nasıl mümkün değilse, kutsal bir yeri anlatırken de dinden bahsetmemek mümkün değildir," şeklinde ekledi.

Hümay’ın yeni kitabı Çöl Kaplanı, Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde Medine’de Fahrettin Paşa’nın direnişini, ihanetin ve sadakatin iç içe geçtiği bir dönemi konu alıyor. Savaş ve barışın, vatan aşkının ve kaybın dokunduğu bu etkileyici anlatı, bir ulusun ruhunu aydınlatan bir meşale gibi parlıyor.