Yeşilin Kalbinde Bir Masal: Uzungöl

Doğu Karadeniz 'in masalsı güzellikteki köşelerinden biri olan Uzungöl , her yıl milyonlarca turisti kendine çeken bir doğa harikasıdır. Yeşilin her tonunu barındıran vadisi, berrak gölü ve şirin evleriyle Uzungöl, adeta bir kartpostaldan fırlamış gibi görünür.

Uzungöl'ün Tarihi:

Uzungöl'ün tarihi, M.Ö. 7000'li yıllara kadar uzanmaktadır. Bölgede yapılan arkeolojik kazılar, burada bir zamanlar Pontus Krallığı'nın hakim olduğunu göstermiştir. Daha sonra Roma ve Bizans İmparatorlukları'nın egemenliğine giren Uzungöl, 15. yüzyılda Osmanlı topraklarına katılmıştır.

Uzungöl'e Nasıl Gidilir?:

Uzungöl'e Trabzon Havalimanı'ndan otobüs veya taksi ile 2 saatte ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Giresun Havalimanı'ndan da Uzungöl'e ulaşım mümkündür. Özel aracınızla gitmeyi tercih ederseniz, Trabzon-Rize karayolunu takip ederek Uzungöl'e ulaşabilirsiniz.

Uzungöl'de Yapılabilecek Aktiviteler:

Tekne Turu: Uzungöl'ün en popüler aktivitelerinden biri tekne turudur. Gölde yapılan tekne turları ile gölün ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Doğa Yürüyüşü: Uzungöl'ün etrafında birçok doğa yürüyüşü parkuru bulunmaktadır. Bu parkurlarda yürüyerek doğayla iç içe vakit geçirebilirsiniz. Bisiklet Turu: Uzungöl'de bisiklet kiralayarak gölün ve çevresinin tadını çıkarabilirsiniz. Bisiklet yolları oldukça güvenli ve keyiflidir. Yayla Gezisi: Uzungö l'e yakın birçok yayla bulunmaktadır. Bu yaylalara giderek yayla havasının tadını çıkarabilir, doğayla iç içe vakit geçirebilirsiniz. At Biniciliği: Uzungöl'de at biniciliği yapabilirsiniz. At biniciliği turları ile gölün ve çevresinin manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Sümela Manastırı: Uzungöl'e 18 kilometre uzaklıkta Sümela Manastırı bulunmaktadır. Bu tarihi manastırı da ziyaret ederek bölgenin tarihi ve kültürü hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Uzungöl'de Nerede Kalınır?:

Uzungöl'de her bütçeye uygun konaklama seçenekleri mevcuttur. Göl kenarında oteller, pansiyonlar ve bungalovlar bulabilirsiniz.

Uzungöl'de Ne Yenir?:

Uzungöl'de yöresel Karadeniz mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz. Karalahana sarması, hamsi tava, kuymak ve mısır ekmeği Uzungöl'de en çok tercih edilen lezzetler arasındadır.

Uzungöl Hakkında İlginç Bilgiler:

Uzungöl'ün gölü heyelan sonucu oluşmuştur. Gölün en derin yeri 15 metredir. Uzungöl'de yaklaşık 2.000 kişi yaşamaktadır. Uzungöl Milli Parkı 1989 yılında kurulmuştur. Uzungöl , 2013 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilmiştir.

Uzungöl'e Ne Zaman Gidilir?:

Uzungöl 'ü ziyaret etmek için en ideal zaman ilkbahar ve yaz aylarıdır. Bu aylarda hava sıcaklığı przyjemna ve güneşlidir. Kış aylarında ise Uzungöl kar yağışı nedeniyle kapalı olabilir.

Uzungöl'e Gitmeden Önce:

Uzungöl'e gitmeden önce hava durumunu kontrol etmeniz ve buna göre giyinmeniz tavsiye edilir. Uzungöl 'de sivrisinek çok olduğu için yanınızda sivrisinek kovucu bulundurmanızda fayda var. Uzungöl'de güneş ışınları oldukça yoğun olabilmektedir. Bu nedenle güneş kremi ve şapka kullanmanız tavsiye edilir. Uzungöl 'de ATM sayısı sınırlıdır. Bu nedenle yanınızda nakit para bulundurmanızda fayda var.